• 28
    ya$adigim ülke isviçre daha önce bu konu ile yazdigim entryi isivçreyi baz alarak yazdigimi bildireyim. ya$adigim ülke için bir getirisi olmadigini yazmi$tim. hatta götürüsü var demi$tim. psikolojik ve sosyolojik eksilerinin yani sira ekonomik dezevantajlar sagladigi da kanitlanmi$tir. binalardaki akaryakit, gaz tüketimlerinin yeni ayarlanmasi (daha uzun isitma süresi) ile birlikte meydana gelen bir takim fazla giderler falan.

    diger entrylerde diger yan etkileri de yazilmi$ zaten. kazalarin falan çogalmasi. 1996 da avrupa karar kilmi$, yazin ileri, ki$in ise tekrar geri yani normale çekicez diye. mart, nisan ve ekim aylari nispeten diger yaz aylarina göre daha soguk geçtigi için gözle görülür bir artisinin olmadigi kanitlanmi$tir avrupada. üstüne bir de enerji tasarruflu ampüller de eklenince, aslinda 21. yy'da sadece saçma bir uygulama olarak kaldigini görüyoruz. dedigim gibi, bu avrupa için geçerli. uygulama iptal edilemiycek kadar yürürlükte öte yandan. yani bu böyle gidecek.

    benim gibi bir yarisi burda, bir yarisi da türkiye de olan insanlar için ise daha fazla avantajlari var. türkyie'de 19 da oyanan maç burda 17 de oynaniyor. maçini izleyip, ak$ama sinmeya bile gidebiliyorsun istiyorsan. hatta benim gibi maç için dügünlere gitmemek isteyen bir insan için mükemmel bir hale geliyor. maçini mis gibi izliyosun, sonra 20.00 gibi dügüne gidiyosun, girdigin gibi yemek falan dagitiliyor. oh, mis.

    bir artisi da seyahatlerde. türkiye'den saat 16.30 de havalanan uçak havada 2 saat 55 dk. kaliyor ve sen zürih'e indiginde saatler 17.25i gösteriyor. bir nevi 55 dakikada gelmi$ oluyorsun.

    bunlar bana avantajlari. asla türkiyedeki olaydan bahsetmedim, sonuna da bu i$i siyasete baglayan $urdan ziktir olsun dedim. bana ne senin akp'den. yemin ediyorum biktim artik.

    üstüne üstlük bir de gurbetçisin diye ayrimciliga ugruyosun. biz 2. sinif vatanda$iz ya. hepimiz borak'iz sanki aq. saçlarimizi sariya boyatip, nike air max giyip, leasingli arabalarimizla fors atiyoruz istanbul sokaklarinda.

    bu entry'den hala akp sempatizanligi çikaran varsa bi zahmet $urdan -->

    te$ekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın