• 440
    ligde 2. olmak için kendilerini zorlayıp, avrupa'ya gidince maçları ciddiye almamaları stratejik olarak hiç mantıksız değil.

    avrupa ligi gruplarına katılan bir türk takımları gruplarda elense bile yaklaşık 10 milyon euro kazanıyor. süper ligdeki performans gelirlerinde de ikincilik ile altıncılık arasında bir bu kadar gelir farkı var. bu sezon yine ikinci olurlarsa toplamda yaklaşık 50 milyon euro kazanmış olacaklar ki galatasaray geçen sezon yalnızca 25 milyon euro kazandı.

    başakşehir, kazandığı bu gelirleri de başarılarını sürdürebilmek için daha kaliteli futbolcuların transferlerine harcıyor. üstelik avrupa ligi'nde oynayan bir takım olarak istedikleri futbolcuları başakşehir'de oynamaya daha kolay ikna edebiliyorlar.

    başakşehir'in misyonu maalesef iktidarın kalesi olarak şampiyon olup kendi taraftarını ve tarihini yaratmak. bu zihniyetteki bir kulüp için para getirmediği sürece (işin ucunda fazladan 15 milyon euro olunca sevilla'yı bile zorladılar) avrupa'da maç kazanmanın hiçbir önemi yok.

    bu ülkede iyi ki galatasaray var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın