• 30
    birincisi bir futbolcunun cinsel tercihinin futboluyla hiç bir alakası yok. frank de boer gibi bir mal değilseniz tabi. zamanında "gaylerin fiziksel özellikleri düşük olur" demişliği var. sıkıntı cinsel tercihi farklı bir oyuncunun tepki görmesi.

    tıpkı ırk gibi, din gibi, ten rengi gibi. bu özelliklerin mesela müslüman, koyu tenli olmasıyla, ermeni-türk olmasının futboluyla ne alakası var. ama taraftar, takım, kulüp tepki gösteriyor işte. şimdilerde belki ekstrem ülkelerde kaldı sadece belki israil-filistin vs gibi ama önceden daha çokmuş. bunları normalleştirmek için yıllar boyu atılan küçük adımlarla artık bunlar pek kalmamış. buna rağmen hala ten rengi sorun. geçen hafta serie a daki olaylardan haberiniz yok herhalde. taraftar grupları birbirlerine anne frank fotoğrafı atıp dalga geçiyorlar. yok anne frank romalıydı, hayır bizden değildi aşağılık bir lazioluydu vs. diğer liglerde bazen takımlar belirli bir hafta "no racism" ya da gökkuşağı rengindeki kaptanlık bantlarıyla veya o dönemde olan sosyal olaylara farkındalık sağlamak için sahaya çıkmaktalar(terör tecavüz vs). bunlar hakkında hala 1 dünya kötü yorum var hala yıl olacak 2018. maalesef dünyanın geri kalanı "galatasaray sözlük" kadar modern değil. hala dil, din, ırk, cinsel tercih, dövme, saç uzunluğu yüzünden futbolla alakasız olarak tepki gören insanlar var. hatta yasak bazı yerlerde. arap ülkelerinin birisinin liginde 3 numara hariç saç kestirmek yasak oyuncular için.

    şu üstteki 10 mesaja bakıyorum da, küçücük, oyuna herhangi bir etkisi olmayan bir ekstra satır, seçenek yüzünden neler neler denmiş. size ne battı anlamıyorum bu kadar ufak bir olaydan. "osuruktan nem kapma" bu yazdıklarınızın arasında çok hafif bi tabir kalır. oyun tarihinin en gerizekalı hareketiymiş, haha daha fazla saçmalanamazdı. oyun sektöründe her ay 1 skandal olmakta indie sektörü komple uçuk bu konuda hatta; ea mallıkları, rockstar'ın para için garip işlere girmesi, hele hele paid mods olayı son zamanlarda aklıma gelenlerden.. en ağır homofobiğe sorsan der ki: bu olaylar olmasın homoseksüellik eklensin oyuna razıyım ben.

    bir probleminiz yoksa oyuna bir seçenek eklenmesi bu kadar canınızı neden sıkmakta ?

    harbiden şu yazdıklarınıza bir dönüp bakın, gizli problemleriniz olabilir.

    programlama kısmına bakarsak; öncelikle oyundaki tek geliştirme bu olmayacak umarım farkındasınızdır. bu sene tamamen yeni bir maç motoru ve grafik motoruna geçtiler zaten dolayısıyla geçmiş yıllardaki 2 özellik ekleyip piyasaya sürmeyi biraz bırakmışlar bu sene. ayrıca maç motorunda, oyunun dinamiklerini etkileyecek değişikliklerde yapılacak işler büyük olur, bazen diğer tüm olayları yanlış tetikleyebiliyor. fm motorunda form/kart/fiyat/performans/kondisyon gibi onlarca konu arasında katı bir uyum var. eklenen homoseksüellik özelliği bir kaç satırdan fazla değil. tek özelliği bir regen bir oyuncu gay olursa bir haber geliyor, kulüp dikkat çekti sempati topladı bazı çevrelerden diye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın