resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4271
    fenerbahçe ve trabzonspor maçlarındaki hakem standardını gördükten sonra, taktiksel hatalarını puan kayıplarının majör sebebi olarak değerlendiremeyeceğim teknik direktörümüz.

    yine de değinmek gerekirse, en büyük hatayı selçuk'u ilk 11'e alarak yaptığını düşünüyorum. bu takımın alamet-i farikası, top rakipteyken proaktiflik, yani rakibi beklemeden her alanda baskı. galatasaray bir profesyonel beyaz yakalı olsa, linkedin'deki cv'sinde meslek olarak pressing specialist minvalinde bir şeyler yazar, bu bir muhasebecinin muhasebe ile ilgilenmesi kadar net bir gerçek, tartışmaya kapalı. bu işleyen düzeni kuran da tudor'un kendisi. bence selçuk'u oynatarak kendi kurduğu düzene ihanet ediyor, zira selçuk'ta savunmada proaktif olabilecek bir kondisyon maalesef yok. futbola ciddi mesai harcayan arkadaşlar twitter'da çok güzel görüntülü analiz yapıyor, onlar kadar bu işlerden anlamadığım için burada bir link paylaşamayacağım ama aklımda kalan iki pozisyon var, ikisi de ilk yarıdan.

    ilkinde her zamanki gibi rakip sol kanadına kendi yarı alanlarında baskı uyguluyoruz, gomis, feghouli ve mariano baskı üçgenini kurmuş, rakip sol oyuncusu göbeğe oynamak zorunda kalıyor. bizim sezon başından beri görmeye alıştığımız, baskının göbekte topu alan oyuncuya belhanda veya tolga-belhanda ikilisi ile devam etmesi, ancak gomis, feghouli ve mariano arkalarına döndüklerinde bir şokla karşılaşıyorlar zira göbekte topu alan adam bomboş önüne bakıyor. selçuk 30 metre geride kalmış, ön alana baskıya gelememiş. dediğim gibi, keşke görüntüsü olsa, gomis'in yüzündeki hayal kırıklığı net belli oluyordu. sonrası zaten ortada, trabzon orta saha hakimiyetini alıyor, 3. bölgeye rahatça geliyor.

    ikincisinde ise rakip, orta sahanın kendi hücum yönlerine göre sağ yarısında rahat paslaşarak sağ bek ve sağ iç oyuncularını bizim ceza sahamızın biraz çaprazında topla buluşturuyor. buradaki ikinci bölge baskısının eksikliğini, rakibin sürekli boş adamı bulabilmesini gomis hissedip insiyatif kullanıyor ve rakip sağ kanat oyuncusunu ceza sahasına kadar takip edip pas kanallarını tıkamaya çalışıyor. yani saha içindeki ölü noktalarda aktif dinlenmeye çekilen selçuk'un yerine pas kanalını kapatmaya takımın en ileri uç oyuncusu geliyor.

    sözün özü, orta saha ve forvet bölgesinde proaktif savunma oyununu oynayamayan bir oyuncu bile galatasaray'da işleyen çarkı bozuyor. tudor'un bence bunu görmesi gerek ancak, ilk cümlede söylediğim gibi, bunlar puan kayıplarının majör sebepleri değil, zira hakemlerin kafası eyyamda değil de oyunun kurallarında olsa, fenerbahçe maçında ozan tufan, trabzon maçında da bero'nun kırmızı kart görmesi gerekecek, biz değil rakiplerimiz 10 kişi kalmak zorunda kalacaktı. naçizane fikrim, taraftar olarak enerjimizi galatasaray'ı saha dışı oyun ve entrikalarla aşağı çekmeye çalışanları engellemeye, ipliklerini pazara çıkarmaya harcamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın