• 140
    21 ekim 2017 yeni malatyaspor trabzonspor maçı'nda izlediğim kadarıyla rıza çalımbay defans hattını ileride tutarak ve önlerindeki iki ön liberoya da baskı yaptırarak kalabalık defansı aşamayan rakibine yalnızca uzaktan şut fırsatı vermeyi amaçladı ve topu kazanabildiğinde ise iyi pasörleri ve süratli hücüm oyuncuları ile rakibi eksikken yakalayıp kontra ataktan gol bulmaya çalıştı. eğer burak ve rodallega bugünkü maçta eksik olmasaydı, rıza çalımbay yine aynı taktiği deneyebilirdi. ancak şu anda elinde yalnızca umut bulut'tan bile daha yeteneksiz ve az gol atabilen yegane forvetlerden biri olan ndoye var.

    rıza çalımbay, bu maçta zayıf anadolu takımları gibi kendi ceza sahasına çekilerek öncelikli olarak gol yememeye ve daha sonra tempomuzun düştüğü anlarda topa sahip olup ileriye çıkmayı deneyebilir ancak galatasaray'a karşı bu taktiği uygulayan takımların hiçbiri daha önce başarılı olamadığı gibi trabzonspor'un kötü savunmasını kanatlardan sıfıra inerek ya da birkaç kişiyle üzerlerine giderek bozmak çok kolay ki malatyaspor da golü böyle attı. trabzonspor böyle bir düşünceyle sahaya çıkarsa çok rahat bir galibiyet alacağımızdan eminim.

    trabzonspor'un uygulayabileceği bir diğer taktik ise defans hattını daha da öne çekmek, fenerbahçe'nin yaptığı gibi prese galatasaray defansından başlamak ve orta sahada sertlikle oyunu kilitlemek. taraftarının önünde ilk maçına çıkacak olan rıza çalımbay'ın böyle bir risk alabileceğini pek düşünmüyorum. ancak igor tudor, belhanda'nın yerine selçuk'u oynatırsa, selçuk kalabalık ve sert oynayan trabzonspor orta sahasına top kaptırmamak için geride kaybolur ve böylece trabzonspor da bizim iyi olduğumuz pas oyunumuzu bozarak bizi uzun toplarla çıkmaya mecbur eder. hakem halis özkahya'nın oyunu sık sık faullerle durdurduğu, maç boyunca fazla pozisyon bulamadığımız ve feghouli ve gomis'e atılan uzun ve ara paslar ile duran toplar dışında gol bulmamızın zor olduğu bir maç olur.

    görmek istediğim ilk 11:

    ................gomis................
    .....rodrigues......feghouli.....
    ..........tolga.....ndiaye.........
    linnes....fernando....mariano
    ..........serdar...maicon.........
    .................muslera.............
App Store'dan indirin Google Play'den alın