• 997
    dunya uzerinde bir siyasi lidere bizim kadar borclu olan bir baska toplum yoktur. yanlisim olabilir; ama muhtemelen zeytindagi kitabinda ozetle suna benzer bir cumle var; " 1900'lerin basinda birisi cikip onumuzdeki donemde bunlar bunlar olacak dese, gulup gecilirdi." iste boyle hayallerin dahi yesermedegi bir cokuntu ve karanliktan 100 yasina yaklasan, tum saldirilara ragmen ayakta duran ve duracak ozgur bir turkiye cumhuriyeti kurmustur. bu cumhuriyet kuruldugu gunden bu yana dunya'nin en buyuk kavgalarinin verildigi cografyada ayakta kalmistir. ve yine kendisinin dedigi gibi "ilelebet payidar kalacaktir." her gorus ve inanctan milletiyle, vataniyla, tarihi ve gelecegiyle var olacaktir.

    bu tarihte yuzlercesi olan ulke kurmaktan ya da kurtarmaktan daha otede bir basaridir. bugun; gunluk yasantima baktigim zaman; ozgurluklerimin, huzurumun, hayata bakisimin, umudumun ve mutlulugumun altinda biraz dusununce dahi kendisi ve arkadaslarinin verdigi kahramanca mucadeleyi goruyorum.

    bedelsiz bir sey yok bu hayatta; hele ki ozgurluk. bu buyuk adam benim gibi olumunden 10'larca sene sonra dogmus birisinin ozgurluklerinin bedelini odeyerek gecirmis hayatinin her saniyesini.

    iste; bu borc 500 sene yasasan odenmez.
    o yuzden kendisi de eserleri de hep var olacaktir.
    nice yillara cumhuriyet...
App Store'dan indirin Google Play'den alın