• 18025
    bana göre oynayabileceği en güzel diziliş, nedenleriyle birlikte şudur: https://www.buildlineup.com/...a1f88dd5dd25d4d25f44

    kale, sanırım en rahat olduğumuz mevki. as kalecimiz mükemmel, yedek kalecimiz fransa'nın kalburüstü kalecilerinden biri. en sorunsuz, en kaliteli bölgemiz kale. cedric, avrupa liglerinde de oynamış, çok kaliteli bir kaleci. umarım kupa boyunca kullanırız. ligi de 2-3 hafta önceden garantilersek, son maç hariç kullanmamızı isterim. iyi bir kaleci çünkü kendisi.

    sağ stoperde maicon'un yedeğine koray'ı yazmamın nedeni, koray'ın da tıpkı maicon gibi uzun topları güzel atabilmesi. çok genç bir takımımız yok. dolayısıyla maicon'un yedeği olarak koray'ı yazmak, kadronun yaş ortalamasını bir nebze düşürür. kupada koray'ı unutmamalıyız.
    sol stoperde serdar'ı önde görsem de, çok sakatlanıyor. aslan, biraz sakatlanmasan ya? bazı pozisyonlara atlamasan hemen? bırak rakibin 5 pozisyonda bir indirsin. sen yerdeyken de iyi savunuyorsun. işin güzeli, bu sene güzel kısa paslar yapıyorsun. fernando veya maicon topu aldığında iyice çizgiye yaklaşıp pas opsiyonu da oluyorsun. ayakların kötüydü ama bu sene hem güzel kısa paslar atıyorsun, hem boş alanlara iyi gidiyorsun. yerine yazılan denayer'e gelirsek, acayip çabuk biri. ara ara maicon'u iyice göbeğe yaklaştırıp, fernando'yu da göndersen, bu adam o hızı ve kuvveti, dengesiyle süper lig'deki çoğu stoperi süpürür. topla savunmadan top sürerek çıkabilmesi de büyük avantaj, üzerine çok mevkide oynayabiliyor. değerli bir parça. satın alabiliriz umarım.

    sağ bekimiz tartışmasız, mariano. kendisini biraz daha iyi kullanabiliriz bence. riera formülüyle. hatırlarsınız, riera'yı adeta oyun kurucu gibi kullanıyorduk. mariano da güzel kısa paslar yapabilen biri. 31 yaşında olmasına rağmen kondisyonu da gayet iyi. belki riera gibi kendisini kısa paslarla, üçgenlerle daha verimli kullanabiliriz. kendisi eğer bu organizasyonlarda daha çok bulunur, ortaları da çizgiden değil biraz daha geriden yaparsa, yani latovlevici gibi ama daha dikkatli ve daha yerinde, çok daha iyi olabilir. çünkü diğer tarafta elimizde linnes ve belhanda olacak, içeri kat eden adamlar. linnes'e de geleceğim. mariano böyle daha faydalı olabilir. yedeği denayer ve linnes de orada sırıtmadan oynayabilecek adamlar.

    sol bekte linnes oynamalı bence. şimdi, sağ bekimiz ve sağ kanadımız kanat oyuncuları gibi. feghouli bu ligde içeri de kat eder, şut da atar. fransa'da oynadığı dönemdeki gibi 10 numara pozisyonu da oynar. ama daha çok sağ kanattır kendisi. sanırım süper lig'de beki şut atabilen ve içeri kat edebilen tek takım bizim. bu müthiş bir avantaj. rakip takım senin 10 numaranı tutabilir. sol kanadını tutabilir. sağ kanadını tutabilir. ama ters ayaklı, içe kat eden bekini de tutamaz. linnes'in şutu var. içeri kat edip şut atabilen bir adam. sağ bekimiz, kanadımız, sağ stoperimiz, hatta belhanda da, uzun pas ve top atabilen adamlar. dolayısıyla solda beki bu açıdan feda edip, içeri kat eden adam olarak kullanabiliriz. belhanda'nın topu ezerek rakibi uyuttuğu anlarda linnes kat ederse, belhanda o pasları dener. ve o top buluşursa, biliyorsunuz, linnes içeri iyi top çeviriyor. + şut tehdidi olacak. bu beni heyecanlandıran bir organizasyon ya, ligde görmediğimiz bir organizasyon biçimi. bek boşa kaçar, ama ters ayaklı kaç bek var şut atabilecek? "unique" bir oyun olur bu, yapabilirsek.

    fernando'ya diyecek söz yok. yedeği için de yeterli görmesem de çok para alıyor, selçuk'u kullanmamız gerek sanırım. fernando'nun sakatlık problemi yaşamayacağına inandığım için, umarım selçuk'u çok fazla görmeyeceğiz. bu arada orada tolga da kullanılabilir, farklı bir rolde olmak kaydıyla.

    tolga ve n'diaye, göbekte iyi tempo yapacak adamlar. birinin sakatlığında buraya belhanda'yı atabilme lüksümüz olacak. tolga, n'diaye tempolu adamlar. tolga'nın bu sezon sürpriz skorerliği var. tolga'ya duran toplarda top da atabiliriz. tudor fena analiz yapmıyor. maç öncesi analizde maicon'u 190'lık birinin tutacağını görürse, bir-iki duran topu yalandan serdar-maicon'a kesip, asıl duran top organizasyonunda tolga'yı kullandırtabilir. yine heyecan verici. uzun çok oyuncumuz var. ndiaye-tolga ikilisinden sene sonu 20-25 gole doğrudan katkı bekliyorum bu arada. bu beklenti. emin olduğum ise, tempolarının asla düşmeyeceği.

    belhanda... belhanda'yı "iç koridor" denen kısımda kanatlara deplase olan, arka direklere de ortalar için hamle yapan oyuncu olarak kullanabiliriz. belhanda çok güzel çalım atan, ileride oynasa da savunmaya hem presle, hem alan kapatarak yardıma gelen, rakibin 175-180cm boyundaki oyuncularını duran toplarda iyi tutabilecek bir adam. skor katkısı da sene sonu doğrudan 10-15 gole katkı şeklinde olacaktır büyük ihtimalle. sol kanada, arka direğe de gidecek bir belhanda, rakibi de kovalamayı sevdiğinden çok faydalı olacaktır. yedeği yasin de 2-3 farkla öndeysek oyuna girip koşar, 3-5 şut atar. yasin bu sene üzerine plan yapacağımız adam değil. kesinlikle değil. gönül oraya sinan yazmak isterdi ama, o kendisini bitirdi. şu takımda eren yerine kendisini yazabilirdik. yasin yerine de.

    feghouli bizde adeta fransa'daki dönemleri gibi, hatta valencia'daki ilk dönemleri gibi de oynuyor. akıllı, gerektiği zaman çalımla, gerektiği zaman şutla, gerektiği zaman pasla. kendisinin oyun tarzı çok özel. skor üretiminde yer alırken, takım oyununa da katkı veren bir isim. yedeği garry'nin değerini ise seneye umarım şampiyonlar liginde iyice fark ederiz. ha garry bu yaz 6-7 milyon euro'ya satılırsa da hayır demem. garry feghouli kadar pas oyununa yatkın değil. ama fena şut atmıyor, çizgiye de çok güzel gidiyor. hayran da bırakacaktır, saç baş da yolduracaktır.

    gomis şu an alternatifsiz tek adamımız gibi. eren çok kısa sürelerde forma giyse de, çok eleştirilmeyi başardı. halbuki spesifik goller atabilen bir adam. şu an eren, orada olmuyor gibi. değerini çok da kaybettirmeden devre arası satıp, yerine daha iyi koşan, boş alanlara giden bir forvet alırsak faydalı olur.

    bu takım tempolu, üçgenleri seven, rakibi presle boğan, hücumdayken stoperlerini beke doğru kaydırıp, beklerini de kanat gibi kullanan bir takım olabilir. buna benzer bir takım da zaten. ümit vadeden, heyecan veren, güzel bir takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın