• 632
    kendisinin eleştiriye kapalı olduğunu düşünmüyorum. sözlükte de twitter'da da ne yazık ki kötü bir alışkanlık var, adam eğer hoşa gitmeyen bir yorum yapıyorsa hemen karakterine yönelik, niyetine yönelik çıkarımlar yapılıyor. adam sneijder kötü mü demiş? yönetimin adamı deniliyor mesela. maşa deniyor. yani sneijder kötü demeye hakkı yokmuş gibi davranış gösteriliyor.

    bununla beraber kendisinin övülme sebebi yönetimin maşası olmaması. şimdi bunda övülecek ne var deniyor haklı olarak. ancak gerçek böyle mi? gerçekte menejer futbolcusunu övmek için sırada bekleyen papaz köşe yazarları cirit atıyor. bunların arasında uğur gibi gördüğünü duyduğunu konuşan adamlar otomatik olarak sivriliyor ve taraftarın hislerine tercüman oluyor. işin maddi boyutu var tabii ki. menejer çarkını gören insanlar da tahmin edebiliyor, menejerler, şirketler oyuncuları pazarlamak için dirsek temasına geçiyorlar.

    uğur'un benim için değeri bu. ben henüz görebildiğim kadarıyla çizgisini bozduğunu görmedim. insanlar bir işte ustalaştıklarını hissettiklerinde özgüvenleri gelir ve eskisi gibi davranmazlar, 50 yaşına gelmiş gürcan bilgiç gibi çekingen konuşması anormal aksine. yani kusura bakılmasın ama ülsubu eleştirmek de bir yerde ad hominem gibi oluyor. adam küfretmiyor hakaret etmiyor, kendinden emin bir şekilde eleştiriyor ahkam kesiyor. kusura bakmayın ama yorum dediğiniz şey de ahkamdır. ben de ahkam kesiyorum hepimiz kesiyoruz.

    kendisine nacizane tavsiyem her ergeni ciddiye alarak sosyal mecralara küsmemesi. hakarate varan niyet okumaları ciddiye almaması, çünkü çoğunluk konuşmuyor aslında. en azından böyle düşünmesi lazım. hatta bırak çoğunluğu bir kişi bile onun yanındaysa bir mecrada o mecraya küsmesi aslında o kişiyi cezalandırması anlamına geliyor. yanlış anlaşılmasın kendim için söylemiyorum yazarsa yazar yazmazsa yazmaz. uğur'u dinlemek istersem youtube var zaten. benimki nacizane öğüt. mecralara küserek kendisini izole ediyor aslında. etmemesi lazım. unutmasın ki her ortamda kendisinin niyetini okuyacak insanlar çıkacaktır. sokakta birisi kendisine bir laf etse sokağa mı çıkmayacak? genç bir kardeşimiz hataları olacak. benim nacizane tavsiyem sözlük'te yaptığı hatadan dönmesi.

    çok sevdiğim bir söz var: "eğer ufak tefek midye çizikleri canını acıtıyorsa sen devasa bir balina değilsin demektir.".
App Store'dan indirin Google Play'den alın