• 40
    değişen stat, değişen taraftar profili, değişen futbol endüstrisi, artan bilet fiyatları, yeni nesil gençlik, sapıklık derecesindeki sosyal medya bağımlılığı gibi bir çok sebep sayılabilir tribün kültürümüzün nasıl tamamen yok olduğunu anlamaya çalışırken.

    tamam bunlar güçlü sebepler. hepsi tribün kültürünün dibine dibine balta vuran sebepler ama benim anlayamadığım ve canımı sıkan konu şu.
    bu tribünler 10-15 sene öncesine kadar kainatın yeryüzündeki tek cehennemiydi. ne oldu da o 90 dakika oturarak maç izliyorlar diye dalga gectigimiz batı avrupa tribünlerinden bile beter duruma düştük inanın anlayamıyorum. yukarida saydığım sebepler bir tek bizi değil dünyadaki bütün takımları etkilemistir/etkileyecektir. ama bizim tribunumuze etkisi beklenenden cok daha fazla oldu.. neden oldu nasıl oldu aklim almıyor.

    gol olunca yeah auta çıkınca ovvv tepkisinden baska tepki vermeyen ingilizlerin bile gerisine düştük tribun anlaminda. bilet pahalılığı onlarda da var, tribunlerin yarısı hintli çinli sarıklı çarıklı tipler.. orada da gösteriş budalası tipler var ama bizim tribün gibi dibi gören bir tribün yok ingiltere de. ( arsenal ve chelsea tribünlerini saymiyorum onlar hep dipteydi ) küçük kasaba takımları bile 90 dakika susmadan tezahürat yapiyor ingiltere'de. fransa, hollanda, italya tribunlerinden bahsetmiyorum bile..
App Store'dan indirin Google Play'den alın