resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4146
    22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı koreografisi'nde gerçekten de söylendiği gibi bir şifre gizliydi ve bu şifre igor tudor'a gönderilmişti. galatasaray’ın şu anda en çok ihtiyacı olan, çok kötü geçmiş iki sezondan sonra bu başarısız dönemin bittiğini ve geri döndüğümüzü gösterecek sonuçlar almasıdır. avrupa’da olmadığımız bir senede bunun yolu derbileri kazanmaktır. östersunds gibi bir takıma elenmek bir yana, igor tudor ve öncesinde jan olde riekerink yönetiminde ligde oynadığımız son dokuz derbiden hiç galibiyet alamadığımız gibi bu dokuz maçın sekizinde gol bile atamadık. puan farkı kaç olursa olsun bu tablo değişmediği sürece, galatasaray ‘’ayağa kalk’’mış sayılmaz.

    igor tudor, galatasaray’a geldikten bir hafta sonra 27 şubat 2017 galatasaray beşiktaş maçı’na çıkmıştı. o maçta igor tudor, oyuncuları yeteri kadar tanımıyordu, kafasındaki taktiği henüz oyunculara aktaramamıştı, takımın kalitesi kondisyonu eksikti. rakibi formda ve şampiyonluğa gidiyordu. yeni bir teknik direktör olarak risk alıp taraftarının önünde yenilirse kredisi azalacaktı. bahanesi çoktu ve bu yüzden 0-0 iyi bir skor olduğunu düşünüp maça çok defansif bir kadro ve taktikle çıktı. bir frikikte top barajın kafasından sekip gol oldu ve yenildik. 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı’nda ise durum tam tersine dönmüştü. igor tudor’un elinde birbirine sekiz haftada alışmış ve başarılı olmuş bir takım vardı. bu takımın kalitesi ve kondisyonu yeterli, maç takvimi rahat, kadroda sakat ya da cezalı yok, ligdeki puan farkıyla birlikte taraftarı arkasına almış, rakibi ise son yıllardaki en kötü fenerbahçe. ancak igor tudor bu maçta yine defansif bir kurguyla, bence 0-0 için sahaya çıktı. o bu maçta kaybetmeyerek ve puan farkını koruyarak istediğini elde etmiş olabilir ancak galatasaray taraftarları olarak bizim beklentimiz bu değildi.

    fatih terim kötü geçen uzun bir dönemin ardından galatasaray’ı ayağa kaldırmıştı. yeni kurulan bir takımla, 19 derbide 9 galibiyet, 8 beraberlik ve yalnızca 2 mağlubiyet aldık, 34 gol atıp 19 yedik. ilk sezon yalnızca hakem hatalarıyla değil, federasyonun galatasaray’ı durdurmak için icat ettiği play-off ile mücadele ettik. hem iki sezonda da şampiyon olduk, hem de takımın gücünü şampiyonlar ligi’nde çeyrek final oynayarak ispatladık. galatasaray taraftarları olarak böyle bir geri dönüş yaşamıştık ve şimdi igor tudor’dan da bunu bekliyoruz. unutmasın ki biz igor tudor’u ilk 9 haftada ligdeki vasat takımlardan puan topladığı için değil, gelecek olan başarıların bir işareti olduğuna inandığımız için destekliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın