• 57
    ilginç muhabbetlere konu olmuş koreografimiz. öncelikle şu fetö konusunu ortaya atan alçak şerefsiz köpeklere iki kelam etmek gerekiyor, hatta kulüp olarak kesinlikle hukuki olarak bu olayın davacısı olunmalı. geçtiğimiz sezon açılan bir pankarttan esinlenilmiş bir söz var ortada, kaldı ki malum şahsın açıklaması daha bir kaç gün önce ortaya çıkmıştı ve ben koreografi hazırlığının çok öncelerinde başladığını düşünüyorum, o kadar emek 2-3 günde yapılacak bir şey değil zira. ülkede o kadar ayağa düştü ki malesef şu durum, cumhuriyet tarihimizin en karanlık olaylarından biri ama önüne gelen meze yapabiliyor şu durumu, saçma sapan gerizekalı trollük peşinde böyle iftiralar atabiliyor.

    diğer konu kendi içimizde tartışabileceğimiz bir konu tabi ki. ben de daha kaliteli bir çalışma bekliyordum şahsen, ama eleştirilen konulara karşı da çok olumlu bakamıyorum. yıllar önce fred çakmaktaş, simpsons gibi karakterleri de konu alan koreografilerimiz olmuştu, rocky'nin bizle alakası ne diyenlere katılamıyorum, tüm dünyada tanınan, anlamı olan figürlerden biridir, tercih edilmesinin nesi saçma anlayamadım. beinsports sağolsun tam o sırada kadroları gösterdi, çok mühimdi zira oyuncuların dizilişini görmemiz hakikaten allah razı olsun, izleyemedik bu sebeple ama koreografide farklı bir çalışma vardı. rocky'nin kolunun kalkması, ring etrafındaki (sanıyorum aykut kocaman ve şenol güneş) insanların kol kalkınca değiştirilmesi, güzel ve zor efektlerdi. ortada ciddi bir emek var ve başarılı şekilde de uygulandı, bu sebeple kullanılan cümlelerin ve eleştirilerin dahi özenli olması gerektiğini düşünüyorum. parayı basıp matbaalarda tabi ki yapılabilir ama bu çalışmaları yapanlar genç üniversite öğrencisi çocuklar ve emek işi olduğu için ayrı bir güzelliği var zaten. böyle bir bakış açısı kabul edilir değil malesef.

    arena'da ilk yaptığımız koreografi (beşiktaş maçı) hala benim gözümde 1 numaradır ve o seviyeye malesef hiç çıkılamadığını düşünüyorum. benim şahsen eleştirim, o seviyede, hakikaten takımla bütünleşebilecek, hissiyatı verebilecek bir çalışma yapılması yönünde. müzik seçimi, zamanlama, her şeyiyle harikaydı. ayrıca koreografi yapılan maçlarda iyi sonuç alamıyor oluşumuz da dikkate değer bir durum. azaltılabilir açıkçası bunlar, önce ciddi manada ayağa kalkmak gerekiyor, takımın bir şeyler ispatlaması gerekiyor sanki. son olarak ayağa kalkmak demişken, eyvallah takım lider ve neden böyle bir pankart açılıyor deniyor. sezonun hala başındayız, benim lider olmamıza rağmen ''ayağa kalktık, geri döndük'' demeye dilim varmıyor açıkçası, dediğim gibi henüz ispatlamadığımız şeyler var ve bunu dünkü maçta da tecrübe ettik. bu sebeple sloganda problem görmüyorum , sezon sonu şampiyonluğu alırsak bunu diyebiliriz, o güne kadar da bu sloganı tekrarlamakta, yere sağlam basmakta fayda var...
App Store'dan indirin Google Play'den alın