resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1551
    (bkz: 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı)
    bu maçta 2. yediği kart haksız olsa da ortada penaltı falan yok. doğrudan kaleciye şarjlanan belhanda o pozisyonda. zaten dün videolu yazmıştım o entryi. bugün farklı konuya değineyim.

    ilk yarıdaki top kayıplarımız.
    https://i.hizliresim.com/6yXRQ9.png
    bizim atak yönümüz soldan sağa doğru, turuncu noktalar galatasaray:

    biz 19 fenerbahçe 10 top kaybı.. neredeyse 2 katı. üstelik topa sahip olmada fenerbahçe %55, biz %45.

    top kayıplarımız fenerbahçe'nin olduğu yarı alandaki pas hataları hep. pozisyon bulamamak normal. topu taşıyacak, pas trafiği oluşturacak, dribbling veya kreatif özellik gösterecek, sorumluluk alacak oyuncu yok.

    şimdi gelelim belhanda'ya. "modern 10 numaralar böyle oynuyor"; hayır efendim modern 10 numaralar böyle oynamıyor, hatta modern 8 numaralarda böyle oynamıyor. modern 3,5,9 numaralar da böyle oynamıyor. sadece mücadele fazla ediyor diye, biraz fazla koşup biraz top kovalıyor diye 10 milyon €luk ofansif orta saha olunmaz. artık herkes çift yönlü oynuyor. savunma oyuncularından ayağı düzgün olması isteniyor. 6 numaralardan pas yapabilmesi isteniyor, çapa diye bir şey kalmadı.

    sene başından beri izliyorum. sene başındaki hazırlık maçı olan tarihini hatırlamadığım hertha berlin maçından beri yerden 5 metre yanındaki adama pas atamıyor. pasın şiddeti ya çok hızlı, ya çok yavaş.

    oyuna yön vermesi çok zayıf belhanda'nın. 3. bölge'de bir hücum aktivitemiz, aktifliğimiz yok sezon başından beri. bunun en büyük sorumlusu da tabi ki belhanda.

    rakipten çok mücadele ediyoruz ve üstünüz o bölgede sadece.

    ha ayrıca, tansiyonu biraz normalden fazla olan maçlarda kırmızı kart/ikinci sarıdan kırmızı kart görme durumuna da bir yenisini eklemiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın