resim
Iasmin Latovlevici
Takım:-
Mevki:Sol Bek
Yaş:38
Boy:1.75
Uyruk:Romanya
  • 253
    bence asıl sorun kötü/iyi olmasından değil, zaten kötü ama daha çok iş nasıl bir oyuncu olduğuyla alakalı. bu dayımız kenar/çizgi oyuncusu. hal böyle olunca kulvarı kullanayım derken çizgide gel git yapıyor bütün maç dikkat ederseniz. kulvarından tehlikeli ataklar yiyoruz hep.

    kendisinin ayağına top vereceksin ki yardırsın, yoksa bir pas istasyonu vs değil; bir pas hedefi. kulvarını kullanır, bindirme yapar ve orta açar. hoş ortaları absürd derecede kötü, ortaları kontra atak olarak dönmekte.

    taktiksel olarak uyum sağlayamamakta takıma zira bizim takım bu sene biraz yardıran tarzda. mükemmel pas alışverişleri, pozisyon alma, üçgen pas trafikleri vs yok taktiksel olarak. dolayısıyla çizgiye çok yakın olmak; hem lato'nun hem de kendisine pas atacak arkadaşın zor durumda kalmasına ve top kaybına açık bir pozisyonda olmasına sebep oluyor.

    şöyle düşünelim bunu; orta sahanın ortasındasınız tam. baskı yeseniz dahi pas atabileceğiniz onlarca seçenek var. ayrıca ayağınız çok kaliteli olmasa bile bunları yapabilirsiniz zira kısa pasla sağınızdaki, solunuzdaki adama pas atabilirsiniz. sağ kanattan çizgiden yardıran adama biraz riskli de olsa şiddetini ayarlarsanız pas atabilirsiniz, aynı şekilde sol kanattakine de. herhangi bir çizgiye ne kadar yaklaşırsanız; pas alma-verme opsiyonunuz o kadar düşer çünkü ters çizgideki adama pas atmanız zorlaşır. dolayısıyla takım oyununa fayda da düşer hem defansif hem ofansif olarak. artık bekler çoğu taktikte çizgide durmuyor, gittikçe içeri giriyor, hücumda içeriden dışarı gidiyor. bindirme vs gibi durumlarda yani.

    bu gibi durumlardan dolayı fernando baskı yediğinde, stoperlerimiz baskı yediğinde pas atılabilecek bir opsiyon değil.

    top ortasahayı geçtikten sonra vereceksin orta açacak.

    ama bu kadar kötü orta açan oyuncuyu nadir izleriz. fırsatımız varken bol bol izleyelim. oynamaya başladığı maçlardan beri tüm maçları 90 dakika izledim. her maç çok fazla orta açıyor ama nereye?

    galatasaray kariyerinde açtığı çok büyük bir yüzdesi isabetsiz ve verimsiz. çok sert, çok yavaş, çok havadan ya da çok yerden. hedefi bulanlar rastgele yolunu bulmuş ortalar, hücumcu geriye falan gidiyor öyle dokunuyor topa, pozisyon ölüyor ama orta isabetli görünüyor. isabetsiz açtığı ortaların yarısı bize kontra atak olarak geri dönüyor. neyse ki biraz mücadeleci dinamik ve pozisyon almayı bilen orta sahamız var da bunların çoğu büyük tehlike olmuyor.

    özetlebu adam çöp, ama daha kötüsü bize faydalı olamayacak bir çöp. 3 hafta oynadı takımın solu, türkiye'nin siyasetteki solundan kötü halde.

    22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçında, fernando çok aşırı baskı yemesine rağmen bir pas opsiyonu olan linnes'in yerine oyuna girmesi ise berbat bir karar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın