• 250
    kadro olarak ve oynadığımız oyun kalitesi bakımından önde göründüğümüz maç. bütün veriler, istatistikler, saha avantajı, taraftar ve en önemlisi aykut kocaman faktörü bizi birkaç adım önde gösteriyor ancak unutmayalım ki bizim de eksik yanlarımız olduğu aşikar. gerçekçi olmak gerekirse hala rotasyon durumunda nasıl bir tepki vereceğimizi bilmiyoruz. maçta göreceğimiz bir kırmızı kart takımı nasıl etkileyecek bilmiyoruz ki cüneyt çakır kırmızı kart çıkarma olasılığı yüksek bir hakem. hepimiz zaten bunları düşünüyoruz ve çeşitli çözümler üretmeye çalışıyoruz kafamızda.

    aykut kocaman ve fenerbahçe takımıının önceliği bizi sinirlendirip, sindirmeye çalışmak olacak. aykut kocaman arena'ya kesinlikle topunu oynamaya gelmeyecek ve fenerbahçe hiçbir derbiye (bir kaç tanesi hariç) top oynamak için çıkmıyor. zaten oynamaya çıksa kaybedeceğini biliyor.

    oyuna muslera, mariano, maicon, serdar,linnes,fernando, ndiaye, tolga, belhanda, feghouli, gomis ile başlayacağımızı düşünüyorum. kritik oyuncumuz ise tolga olacaktır. sebebi ise tolgan'nın üstün koşu mesafeleri ve bunu genellikle doğru bölgelere yapması. eğer tolga ilk 5 haftadaki oyununu oynarsa fenerbahçe 60. dakikada fizik olarak bitecektir. diğer yandan ayağı da fena olmadığı için toplu oyunda ve pas trafiğinde orta sahamızı bir kişi fazlalaştıracaktır. ikinci kilit oyuncumuz ise belhanda olacak bana göre. eğer belhanda dribling yeteneğini kullanırsa fenerbahçe savunmasını delip geçebilecek özelliklere sahip. öte yandan defansa yardım etmesi tolga ile birlikte artı 2 orta saha özellikli oyuncu ile oynamamızı sağlayacaktır. diğer yandan feghouli'den çok fazla bir beklentim yok açıkçası. sebebi ise hala fizik olarak hazır değil ve adam kovalamama özelliği. bu takımın kilit noktası topu hızlı kazanıp geçiş oyununda gol bulmak. bunu sadece diğer takım ikini bölgedeyken değil, rakip takımın 1. bölgesindeyken de yapmaya çalışıyoruz. zaten gomis'in en önemli özelliklerinden birisi olan önde baskı bizim daha hızlı rakibi bozmamızı sağlıyor.

    defans anlamında ise en önemli eksiklerimiz şu anda serdar'ın topla çıkamayışı ve pas hatası yapma riski ve tabiki orjinal ve belli seviye üstü kalitede sol bekimizin olmaması.bu durum fenerbahçe'nin bizim sol kanadımıza yüklenmesine sebep olacaktır. son olarak savunmada eğer topla çıkışlar sırasında fernando'ya ve maicon'a pres yapılırsa fenerbahçe bizi zorlayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın