• 217
    benim için takım psikolojisi olarak çok önemli bir maç. 2 senaryo ele alalım. puan farkı 2 olsaydı ve biz bu maçı kazanıp farkı 5'e çıkarsaydık ne olurdu? puan farkı 8 iken maçı kaybedip puan farkı 5 olsaydı ne olurdu? bence en büyük problemimiz bu. ne yapıp edip sakin kalmamız gerekirken demeç vermememiz lazım diye düşünüyorum. ağzı olan konuşur bu maçı yeneceğiz diye. fenerbahçeliler derbilerde hep üstün psikolojiye geçmek isteyen demeçler vermiştir. halbuki bizim buna ihtiyacımız yok. işini yap, derbini kazan keyfine bak karşı tarafın ne dediği umrunda olmasın. hatta istersen derbiyi büyük hakem hatalarıyla kazan. fenerbahçe bu şekilde kazanmadı mı? kazandı. istediklerini desinler.

    bu dediklerimden sakın beraberliğin yettiği düşüncesine girdiğimi düşünmeyin. kaldı ki tudor da bana kalırsa böyle düşünmüyordur. ancak tüm şartları göz önünde bulundurabilmek gerek. puan farkının 5'e inmesi bizim için dünyanın sonu değil. benim tek derdim takımın sakin kalabilmesi. fenerbahçe beşiktaş'ı yendi yenmesine de 2 kırmızı kart gördü o maç. gitti akhisar'a yenildi. biz de fenerbahçe'yi yeneceğiz diye 2 kırmızı kart gördük diyelim, haftaya trabzon'a karşı kaybedilmiş 3 puan daha kötü sonuçlar doğurabilir.

    herkes takım içi arkadaşlık bu kadar iyiyken ister istemez büyük beklentilere giriyor. bana kalırsa beklentimizi minimuma indirip gerginliğe yol açan derbi psikolojisinden sıyrılmamız lazım. fenerbahçe maçını kaybedersek bu tudor'un sonunu getirmemeli.

    sonuç olarak demek istediğim şey şu, biz bu maçı kaybetsek bile şampiyon olacağız. benim buna şüphem yok. ancak dediğim gibi takımın psikolojisini bozmamamız gerekiyor. bir futbolcuyu sorumluluk almaktan vazgeçirmemiz demek bir sezonu daha heba etmemize yol açar.

    not: son kurduğum cümlede selçuk inan'ı savunmaya çalışmadım. selçuk kendi kendini bitirdi. ama bu takımda tolga'nın, linnes'in veya serdar'ın ıslıklanması demek benim için büyük bir sorun demektir.

    son olarak tahminde bulunacak olursam eğer, 1-2 fenerbahçe kazanacakmış gibi bir his var içimde oynanan futboldan bağımsız olarak söylüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın