• 207
    -----------muslera--------------
    mariano-maicon-serdar-linnes
    ------------fernando------------
    ------ndiaye---------tolga------
    --feghouli----------belhanda--
    -------------gomis--------------

    ilk onbiri ile çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. linnes savunmada, lato'dan daha fazla güven veriyor açıkçası ama tercih tabii ki hocanın, ne gibi bir taktik belirleyecek önemli.

    dilerim tolga ciğerci bu maçta oynar. varlığının oyunumuza etkisi yokluğundan net bir şekilde görüldü. özellikle maçın başında uygulamaya çalışacağımız yüksek tempolu presin olmazsa olmazı. eğer maçta 60-70'ten sonra düşüş yaşarsa yerine selçuk inan hamlesi gelebilir, problem yok.

    feghouli hala 90 dakika yüksek tempoda oynayabilecek kondisyona sahip değil fakat sahadaki varlığı o kadar kıymetli ki, tek pasla ya da tek şutla rakibi açabilir. burada sneijder'in etkisini kapatan isim oldu/olacak. kaldı ki mariano ile birlikte sol beki hasan ali kaldırım/ismail köybaşı olan takımın içinden geçme ihtimali çok yüksek. yine 60-70 giib oyundan düşerse yerine iyileşmişse garry rodrigues girebilir.

    bu maçta fernando'ya önde baskı yapacaklarını düşünüyorum, aklı olan da yapar zaten bu durumda ndiaye'nin, belhanda'nın ve tolga'nın gelip top çıkarmaya yardım etmesi lazım. maicon'un ters kanada attığı uzun toplar yine bu baskının kırılması açısından kritik.

    fener yarı sahasında beklerse geç de olsa bir şekilde golü buluruz. ileride basarlarsa da buna kaç dakika dayanabilirler bilmiyorum. ilk golü yememek kritik. derbilerde ilk golü atıp da kaybeden yok, çok uzun yıllardır.

    gomis'in iyi marke edileceğini ve bu maçta pek pozisyona giremeyeceğini düşünüyorum ama onun arkasında olan oyuncuların, gomis'in indirdiği topları ya da ceza sahası dışına seken topları değerlendirebileceğini düşünüyorum. özellikle tolga, belhanda ve feghouli'nin.

    kafamda oynuyorum, oynuyorum her defasında taraftarla birlikte rakibin üzerine çöktüğümüzü görüyorum. baskılı ama akıllı bir oyunla bu maçı kazanacağımıza inanıyorum. biraz şanslı ve günümüzde olursak sükseli bir sonuç bile gelebilir.

    baskı altında olan, stresli olan, kaybedince yıkılacak olanlar fenerbahçeliler, biz en fazla 5 puanlık avantajımızla devam ederiz ama biz kazanırsak fener'i ve taraftarını bitiririz. sezona havlu atmasalar da bir daha bizi yakalama şansları olmayacaktır.

    oyuncularımızın motivasyonunun üst seviyede olacağı, coşkulu olacağı aşikar. tudor da ilk derbi galibiyetini almak isteyecektir. sakin kalıp, saha içindeki pisliklere karşı ezilmeden ama sakin kalarak oynarsak kalitemizle ve taraftarımızla bu maçı her türlü kazanacağız.

    hedef 21!

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın