• 204
    bu maçla ilgili düşünce ve beklentilerim şu şekildedir;
    - şu an ve sene başından beri süregelen ortalama form durumlarına göre, sabaha kadar oynansa kazanmamızın çok daha olası olduğu maçtır. ancak yüksek hırsımızın yanına aklımızı da katarak yapmalıyız bu işi. zira bu maçlarda her zaman yaşanan gerginlikler maalesef bizden çok onların işine gelmektedir. hatta daha formda olmasına rağmen kameni yerine oyunu ve tribünleri germesi için sırf bu amaçla volkan'ı oynatırlarsa şaşırmam. maçı 11 kişi götürmek çok önemli. sahada ne rakiple ne de hakemle gerekiz polemiklere girmemek lazım. ama gerektiği yerde dozunda olmak kaydı ile itirazlar yapılmalıdır, çünkü itiraz o anki kararı etkilemese bile sonraki dakikalar için yapılan bir yatırımdır. nihayetinde oyunu daha iyi oynayan biziz, ve sadece oyuna odaklanmak bizim için yeterli, bırakalım ne çirkeflik yaparlarsa yapsınlar, onlar için oyun ne kadar durursa, az oynanırsa, gerilirse kardır, alet olmamak lazım.
    - serdar (denayer) ve maicon'un, jannsen'in onları faul yapmaya itecek pozisyon alma yeteneğine dikkat etmeleri lazım. zira o kadar tecrübeli medel sırf bu yuzden adama penaltıyı hediye etti. bu maçta da emin olun hakeme boyle bir fırsat verilirse tereddüt etmeden değerlendirecektir. zira hafta boyunca tüm spor medyasında ve kamuoyunda lige heyecan katmak için rakibin kazanması gerektiği empoze edilmektedir / edilecektir. ve hakem de bu algıdan ister istemez etkilenecektir.
    - statta sık sık geleneksel gs marşı (gs ruhumuz tek burcumuz) çalınmalı (özellikle takımlar sahada ısınırken ve maç başlamasında takımlar sahaya çıkarken). bizim ruhumuzu yansıtan marş budur, gerisi arabesktir.
    - taraftarın kendini tatmin etmekten vazgeçip sadece takıma destek verme - rakibi rahatsız etme vakti geldi de geçiyor. o da nasıl olur derseniz; insanın uykusunu getiren arabeskvari tezahüratlar bırakılacak, top bizdeyken takımı oynamaya teşvik edici sesler çıkarılacak, top rakipteyken yüksek bir uğultu ile eş zamanlı olarak takımın da yapacağı ağır presle rakipte o anda topla oynayan oyuncunun topu bilinçsizce, dan-dun kullanması sağlanacak, ve en önemlilerinden oyun daha sıcakken, skor avantajı net değilken, maçın bitimine yarım saatten fazla varken akıllı telefonlar ile yapılan ışık şovu kesinlikle ol-ma-ya-cak.
    - şimdiden söylemekte fayda var. statta pek küfür etmem, etmeyi de sevmem ama hiç etmiyorum da diyemem. eminim en beyefendimiz bile özellikle fb maçlarında ama atmosferden, ama rakipteki birkaç oyuncunun tahriklerinden ama hafta içi medyada yazılıp çizilenden ötürü bu maçta kendini kaybedip küfürlü tezahuratlarda bulunacaktır. bu kaçınılmaz bir durum. işte burada en önemli hususlardan biri de şudur; bizden önce kendi sahasında trabzon, ibb ve beşiktaş ile yaptığı maçlarda küfür, sahaya yabancı madde atma..vs olayların birçoğu yaşanmasına rağmen kayda değer bir ceza almayan fb kulubu lamba gibi bir yanda dururken bizim yaşanacak olaylardan ceza almamızı hiçbir yönetici açıklayamaz. onlarca istifa sebebine bir yenisini daha eklemiş olurlar sadece. bu maçtan yukarıdaki sebeplerden ötürü ceza almak yönetim aczinin yeni bir göstergesi olacaktır sadece. fb'nin saydığım 3 maçından somut örnekler verilerek bu engellenmelidir.
    - skora gelince; öncelikle oyunun play off sezonunda tt arenada oynanan ve birini 3-1 kazanıp, diğerini 1-2 kaybettiğimiz maçlara benzer olacağını düşünüyorum. burada iş oyuncuların pozisyonlardaki becerilerine ve biraz da bu rakibe karşı genelde yanımızda olmayan şansa kalıyor. umarım bulduklarımızı değerlendirir, unutamayacakları yenilgilerden birini tattırırız rakibe. oynayarak yenememeyi kabul ederim çünkü puan kaybın var ama rakibine de kaybettiriyorsun, ancak oynayarak yenilmek olmamalı. bu nedenle oynamaya evet ama şuursuzca oynamaya hayır. dolayısıyla onu bunu bilmem ama bildiğim şey bu sahadan en kötü mağlup ayrılmamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın