• 80
    toplu halde insan gasp eden, döven, söven, sonra da bunu yayınlayan haysiyetsiz magandaların serbest bırakılması da ne demek? yine kapının kilidini yerinden söküp atacak bir karar. bu karardan dönülmezse o kapı kapanmaz bir daha. bundan sonra bu tarz olayların önünü alamazsınız, yapanın elinde kapı gibi emsal var çünkü!

    öte yandan bu iş daha bitmedi, bitmemeli. o çok övündüğümüz sosyal medya gücümüzü kullanmalıyız. olayın ayyuka çıktığı akşam ortalığı nasıl yangın yerine çevirip bakanlığı, valiliği, kulübü, tv programlarını ayağa kaldırdıysak aynı süreci işletmemiz lazım. bu insanlık onurundan nasibini almamış et yığınlarının hak ettiği cezayı alması için kamuoyunu yeniden harekete geçirmek gerek. zira daha önce bu tarz serbest bırakma, tutuksuz yargılama gibi kararların ardından gelen toplum baskısı çoğu kez kararın değiştirilmesine sebep oldu.

    twitter hesabı olanlar hiçbir şey yapamıyorsa @adalet_bakanlik hesabını ilintileyerek tweet atabilirler. kulübün ve kulüp avukatlarının da o dörtlüyü "istemesi" lazım. bu konuda ısrar edilmeli. sporda şiddette emsal teşkil edebilecek, gelecek vak'alar açısından caydırıcı bir sebep olabilecek bir durumla karşı karşıyayken bunu tam tersine, muhtemel vak'aları cesaretlendirecek bir karar vermek tam olarak "nitelikli akıl tutulması".
App Store'dan indirin Google Play'den alın