*

resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3979
    kendisi hakkında fikrim tez zamanda gitmesi idi, ama hakkını teslim etmek lazım. kurduğu kadro, hırslı yapısı, 8 haftalık süreçte ortaya konan güzel futbol, taktiksel hamleleri, geçmiş senelerde yapılan hatalara yaptığı doğru tespitler ve bugün zorlu fikstür öncesi yine bizlere baharı yaşatan teknik direktörümüz. şu ana kadar her şey yolunda gitmekte ve tıkır tıkır işleyen bir sistemle iyi bir yoldayız, şimdi tek düşüncemiz arka arkaya oynanacak derbilerden de alnımızın akıyla çıkmamızı sağlayacak en önemli isim.

    tudor'un en büyük şansı ve kurduğu sistemin en önemli parçası fernando olsa gerek. uzun yıllar premier ligin tozunu yutmuş böyle bir yönlendirici sayesinde oyunu kontrol eden oyunun temposunu istediğimiz gibi ayarlayabilen bir takım olduk. ayrıca ndiaye ve tolga gibi hem atletik, hem çok koşan tabiri caizse box to box oynayan 2 tane bitmeyen enerjiye sahibiz. bu iki oyuncu rakip orta sahayı süpürüp takımın da fizik gücünü yukarılara çekmekte. geride kalan 8 haftada genel görüntü önde basan, pres yapan, oyunu rakip yarı sahaya yıkan ve kapılan toplarla da hızlı hücuma kalkabilen bir takım olmamız. burada bir parantez de belhanda'ya açmak gerekiyor, top ayağına geldiğinde sürekli ceza alanını düşünen istatistiklerde de ligde en çok topla buluşan oyuncusu ve sürekli ileriyi düşünüyor. ceza sahasında daima top isteyen rakip defansla boğuşan çok güçlü ve bir şekilde topu çerçeveden geçiren gomis'se işleyen sistemin gol yükünü çeken tam bir santrafor. ligin en iyi sağ beki mariano ve sol kanadı bir şekilde idare edebilecek latovlevici ve linnes tudor'un bu sisteminde sürekli hücuma katkı yapan sürekli ileri çıkan rakibi yarı sahaya hapsetmemizde ciddi paya sahip bekler.

    bu doğru sistemin doğru işleyişi ile galatasaray 8 hafta boyunca bireysel hatalar ve duran toplar haricinde açık oyunda rakibin organizasyonuyla atılmış bir gol yemedi. bu da sistemin hem ofansif ve hem de defansif kurgusunun neticesi. bu sistemin en önemli özelliği prese dayalı olması, topu kullanan oyuncu rahatsız edilip topu doğru kullanılmasına izin verilmiyor, bir oyuncumuz topu kullanan oyuncuya pres yaparken diğer oyuncularımız topun atılabileceği diğer oyuncuları tutuyor ve dolayısıyla en fazla 3-4 pas yapabilen rakipten bir şekilde top geri kazanılmış oluyor ki zaten kazandığımız her maç sonrası rakip teknik direktörlerin maç hakkında ilk yorumu: topu kullanamadık baskı yedik oluyor.

    son olarakta tudor'un defansa elini değdirmesi ve bunun da meyvelerini yememiz. kariyeri boyunca üst düzey defans oyuncusu olarak önemli bir ligde oynayan hocamızın yeni sezonda önce defansa el atacağını düşünmüştüm ve bunu da başardı, doğru bir lider stoper ve doğru sistemle kronikleşmiş duran top sancısının da önüne geçilmiş oldu.

    velhasıl, işleyen bu sistemin yaratıcısı olarak hakkını teslim etmek istedim. bu zorlu virajı da namağlup atlatmamız ve büyük maçlarda büyük izler bırakması dileğimle..
App Store'dan indirin Google Play'den alın