• 87
    işte şimdi havasına girebileceğimiz maç. öncelikle şunu söylemek istiyorum hiç öyle asarız, keseriz basar geçeriz havalarına girmeye gerek yok. bu takım zaten ilk derbisine çıkacak onlar konsantre olacaktır şüphesiz ama biz de olmalıyız taraftar olarak. derbiler gerçekten normal maçlara benzemiyor çünkü.

    fenerbahçe, beşiktaş derbisinde ilk 30 dakika fena oynamadı ancak evinde olması da bunda etken. fakat bu herifler gerçekten derbileri bir şekilde oynuyorlar. sadece onlar da değil, mesela biz de 8.olduğumuz sene fener'i kadıköy'de yenmeye çok yaklaşmıştık düşünün. bu maçları her futbolcu var olma maçı olarak görür, özellikle fener bize yenildiği takdirde neredeyse matematiksel olarak lige havlu atmış olacak.

    şu çok açık ki; şu an ligde bize karşı koymaya çalışan her takımı fizik kapasitemiz ve kalitemizle ezeriz. özellikle iç sahada. fenerbahçe ise bize karşı kazanmak zorunda. evet kazanmak zorunda. takımlarında doğru düzgün oyun kurucu orta sahaları yok, pozisyon bulma konusunda büyük sorunlar yaşıyorlar, savunma anlamında büyük sorunlar yaşıyorlar, başlarında aykut var ve kazanmak zorundalar. gerçekten çok ilginç şeyler olabilir. aykut en son fener'de iken güle oynaya kazanıyorduk fener maçlarını iç sahada.

    galatasaray bana göre şu an her mevkide fener'e basar, baya basar hem de. belki valbuena diyeceğim ama o da fenerbahçe'de çok fazla top kullanmak zorunda kaldığı için neredeyse kötü oynuyor konumuna düştü. bu maçın kilidi kesinlikle bizim sağımız fener'in solu. fener'in 2 beki de birbirinden farksız kötü bekler. özellikle ismail oynarsa şenlik çıkabilir. ancak asıl mesele valbuena'nın oraya hiç yardıma gitmemesi. veya gitse de ne kadar faydalı olabilir? bu durumu düşününce mariano-feghouli ikilisi iç sahada bizi coşturabilirler.

    bizim kadromuz derbiler için çok uygun bir kadro. serdar, maicon, fernando, ndiaye, gomis. bu isimler oyun kuralları içinde fazlasıyla agresif ve rakibi sindirebilecek futbolcular iken oyun kuralları dışında gayet sakin ve kırmızı kart görme ihtimalleri düşük çünkü çirkef yanları pek yok.

    arena bu sefer gerçekten full çekecektir. bizim için artık şampiyonluk maçı gibi bir şey. özellike bu maçtan sonraki gün oynanacak beşiktaş-başakşehir maçı da çok önemli. bu maçı kazanırsak beşiktaş'ı tam anlamıyla ateşe atarız.

    umuyorum fener balı bu sefer tutmaz ve 11-12, 12-13 sezonlarındaki gibi ezer geçeriz ki futbol bunu gerektiriyor. erken gol ise bizim için maçın en önemli kilidi. zaten ayakları titreyerek oynayacak fener futbolcuları golü erkenden kalelerinde görürse iyice maçtan kopabilirler ve biz de 100 tane gol kaçırmazsak iş farklı noktalara gider.

    allah yardımcımız olsun.

    (bkz: içim rahat etmiyor)
App Store'dan indirin Google Play'den alın