• 17891
    2017-2018 ara transfer sezonu'nda özellikle asamoah transferi üzerinde durulması gerekiyor. eğer bu süreçte juventus'u ikna edebilirsek birkaç mevki için aynı anda transfer yapmış olacağız. tabii ben bu işin devre arasında olma ihtimalini düşük görüyorum, bu sebeple orta sahaya mutlaka takviye yapılması ve gelecek olan oyuncunun da hazır olarak takıma katılması kritik.

    nigel de jong ve ryan donk'tan kurtulabilirsek yabancı oyuncu sayısında da elimiz rahat olacağından fransa pazarından (2. lig olabilir) adam yiyen orta saha grubundan en az bir oyuncu alabiliriz. ndiaye, fernando, belhanda, tolga'dan biri eksik olunca yerini dolduramıyoruz.

    bunların dışında bizim şampiyonluk yarışındaki kaderimizi belirleyecek olan bir fikstüre gireceğiz.

    rakiplerimizden fenerbahçe'nin 8 puan önündeyiz ve ben kendileriyle aramızdaki farkın ilk yarı bitene kadar 4-5 puanın altına düşeceğini zannetmiyorum. biz zorlu fikstürde puan kaybetsek de hatta fener'e asy'de kaybetsek de fener'in bu oyunla daha çok puan kaybedeceği görüşündeyim.

    fakat beşiktaş'la durum biraz daha farklı. fikstürlerini 3 hafta geriden iç saha-deplasman farkıyla takip ediyoruz. onlar fenerbahçe(d) ve trabzon maçlarından 1 puan aldılar. biz ise henüz bu maçları oynamadık. üstlerde arkadaşımızın söylediği gibi benzer performansla bir anda fark kapanabilir. bizim beşiktaş'la farkı korumamız için bir kere konya(d) maçında hazır maç da seyircisizken 3 puanı cebe koyup, içeride de fener'i yenmemiz lazım. bu şekilde olursa trabzon'da alınan her puana ben ekstra puan gözüyle bakarım. yok konya + fener maçlarından 4 ve daha az puan olursa trabzon'da 3 puan almalıyız.

    ilk 7 haftada 19 puan kusursuza yakın. ben fikstür avantajından ziyade, bu 7 haftada maç yaptığımız takımların ilk haftalarda hazır olmamasının avantaj olduğuna inanıyorum. kayseri ile ilk maçta, osmanlı deplasmanını 2. maçta, sivas'la 3. maçta karşılaşmak bence avantajdı. bu takımlar bizle oynadıkları maçlardan sonra şu an daha iyi durumdalar. zaten 4. haftadan sonra beşiktaş'ın maç yaptığı takımlarla yaptık, yapacağız.

    antaya'nın çıkış aradığı zamanda, sıcak bir havada maç yapmak ve bursa'nın en formda olduğu haftalarda bursa'da maç yapmak ise bizim dezavantajımızdı, burada da 2 puan bıraktık.

    milli maç arasına oldukça moralli girdik. inşallah milli maçların dönüşünde yaşadığımız sıkıntıyı 15 ekim 2017 konyaspor galatasaray maçında yaşamayız. ben eminim ki bu maçta seyircisiz oynama cezası olmasaydı, çok iyi bir atmosferde zorlu bir maç yapacaktık, şimdi taraftarların olmaması konya takımını bizden çok etkileyecektir. daha doğrusu avantajlarını kaybettiler, tabii 3 iç saha maçında da seyircisiz oynadılar bu duruma alıştıkları da bir gerçek. bizim oyuncularımız belki biraz daha sıkıntı yaşayabilirdi ama deplasman taraftarının gelmesiyle, 2000 civarı taraftarımızın takımı havaya sokacağına inanıyorum.

    mustafa reşit akçay enteresan bir hoca. bu maça 2 hafta varken, takımını çok iyi hazırlayacağından hiç şüphem yok. eksiklerimizi belirleyip, zorlayacaktır. konya takımına karşı maçın 70. dakikalarında yenik durumda değilsek ben en az 1 gol bulabileceğimizi düşünüyorum. tabii o güne kadar oyuncularımızın kondisyon durumu ve milli takımdan ne durumda döndükleri önemli olacak. yorgunluk olursa çok zorlanırız.

    yine de kaliteli ayaklarımızla ve rakibi sıkıntıya sokan, sürekli dikine oyun yapımızla 3 puan almaya daha yakın taraf olduğumuz kanısındayım. inşallah bir sakatlık, ceza durumu da yaşamayız ve 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçında asy arena'yı karnaval alanına çeviririz.

    şu anda ayaklarımız yere sağlam basmalı. yeni bir takımız ve eksiklerimiz hala var, kadro derinliğimiz rakiplerden oldukça uzak. maç maç gidip her maçı final gibi görürsek yolun sonunda hedefe ulaşacağımıza inancım tam.

    (bkz: hedef 21)

    siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor ayağa kalk!
App Store'dan indirin Google Play'den alın