• 17863
    takımımızın iyi oyunun detayları ile ilgili güzel bilgiler.

    http://www.futbolarena.com/...n-ve-serdar-329070h/

    buradan anlayacağınız bir kaç şey var. boş boş eleştirilen maicon'un uzun topları, oyunun yönünü değiştirmek anlamında önemli ve isabet sayısı olaraklig birincisi. hani deniyor ya 'sürekli isabetsiz uzun top deniyor. acilen bunu bırakmalı.' matematik tam tersini söylüyor. ikinci nokta ise serdar aziz ile ilgili. ligin en az isabetsiz kısa pas atan oyuncusu. hani pas yapamıyor, güven vermiyor zırvalarına yine matematik ile güzel bir cevap. diğer konu ise hepimizin fikir birliği yaptığı fernando. ligin açık ara kısa pas isabetinde lideri.

    şimdi bu üçlüyü vurgulamamın ve tahminimce haberi yapan arkadaşın da konu etmesinin sebebi hepimizin bildiği gibi atakların bu üçlü ile başlıyor ve bu üçlünün bizim için en tehlikeli bölgede pas yapıyor oluşu. bu üçlünün kısa ve uzun paslardaki isabeti ve diğer oyuncuların nerede topla buluşturulduğu hücum kalitemizi belirliyor. örneğin; maicon doğru zamanlama ile sol kanattan bindiren lato'yu uzun bir pasla topla buluşturması, rakibin sahaya yayılımını bozarken lato'nun da sol kanatta birebir kalmasını ya da önünün açık olmasını sağlıyor. fernando ise atağımızın ilk paslarını yapıyor genellikle. ondan çıkan pasın ardından hücum şekilleniyor. isabetsiz olması demek atak başlatmamıza ket vuracaktır. diğer bir örnek serdar; dönen topları çok iyi süpürüyor. ancak süpürmek yetmez, bu topları doğru şekilde tekrar hücuma da aktarmak lazım. kaç defa tekte kestiği topu kontrol dahi etmeden bizim oyuncularımıza pas olarak aktardığını hatırlıyorum. isabet oranının yüksek olması hücumda sürekliliğimizi sağlıyor yani sadece top kesmesi değil.

    maicon, serdar ve fernando üçgeni savunma anlamında güven verirken pas anlamında rakiplere korku salıyor. tabi bu korku bu üçlüye baskı olarak geri dönüyor. bu nedenle zaten son maçlarda ndiaye geriye daha yakın oynuyor. diğer yandan mariano, lato ve belhanda da baskı anlarında topu çıkarmak için destek vermeli ki zaten bu desteği vermeye çalışıyorlar. yani genel anlamda pas ile oyun kurmada iyi yoladayız. inşallah çok daha iyi de olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın