• 156
    bir maçın kazanılması için stadyum, atmosfer ve tribün etkilidir. ama bu faktörlerden önce teknik konular gelir. bu iş stadyum, atmosfer ve tribünle olsa tüm şampiyonlar ligi kupalarını türk ve yunan takımları alırdı. ama rakamlar yalan söylemez. fenerbahçe kadıköy'de derbi maçlarında açık ara üstün.

    aynı kadıköy'de futbolun gerektirdiklerini yapan avrupa takımlarının, 4-5 tane sallayıp rahat maçlar kazandıkları da ortada. fenerbahçe kadıköy'de futbolcu, yönetim, taraftar güçlerinin %100'ünü vererek beşiktaş ve bize karşı oynuyor. mesela bu maç öncesi ali koç'un başkanlık adaylığını açıklamasının üstüne aziz, ne gazlar vermiş, ne primler vadetmiştir takıma. beşiktaş bu maçı orta sahası yüzünden kaybetti. atiba, oğuzhan, babel, q7, talisca da kötüydü.

    bizim son 15 sene tüm kadroları göz önüne getirelim. ünal aysal'lı dönemlerin dışında fenerbahçe ile kadro kaliteleri kimi zaman eşit, kimi zaman adnan polat dönemlerindeki gibi biz kötüydük. ama bir takım iyiyse her deplasmanda kazanır. her takım için geçerli bunlar. baros'un direkten dönen topu, play off'lu 2011-12 sezonunda daha iyi kadroyla, daha iyi oynamamıza rağmen yine kazanamamıştık mesela.

    özetle duygular, gaz vermek, atmosfer, tribün iyidir. ama maçları taktik, teknik, mücadele, pres ve akıl kazandırır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın