resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3718
    9 eylül 2017 antalyaspor galatasaray maçından sonra hiç sözlüğe girmedim ve üç maç sonunda onu göklere çıkaran taraftar ilk puan kaybından sonra muhtemelen tüm nefretiyle saldırmıştır.

    bunu yapan tüm taraftarları tebrik ediyorum çünkü ilk 3 hafta sonunda takımımızı imrenerek izleyen rakip takım taraftarları da tudor'dan hiçbir bok olmaz demeye başladı. yok şöyle yapmış da şunu oynatmış da...

    bu maçın bu şekilde oynanmasının tek sorumlusu tudor değildi. hava şartları, zemin ve özellikle de milli maç arası çok ama çok etki etti.

    maçın oynandığı günden bir gün öncesine kadar seminer için alanya'daydım ve ben nemden nefes alamıyordum. seminer dışında tüm gün kendimi klimaya bağladım.bu adamların böyle bir havada ceylanı görmüş aslan gibi koşmasını bekliyordunuz değil mi? maçı izlediğiniz yer nasıldı gençler? konforunuz rahatınız yerinde miydi?

    takımımızın en önemli iki dinamosu tolga ve ndiaye neden koşmadı? ndiaye sanki motoru patlamış gibiydi. meşhur bodoslama girişini bile göremedik. oyun sistemimizdeki en önemli halkalardan birisi olan önde presin öncüsü gomis neden pres yapamadı? yardır yardır giden mariano neden sürekli dribling yerine uzun oynamaya çalıştı? birazcık vicdan yahu.

    zemin zaten allah'a emanetti. bizim takım gibi teknik ve prese dayalı oyun oynayan tüm takımlara ciddi sorunlar çıkaracak bir zemin vardı arkadaşlar. top sürekli ayaktan aşılıyordu, driblinge çıkan neredeyse hiç kimseyi göremedik.

    milli maç arası da siz kabul edin ya da etmeyin takımlara ciddi zarar verebiliyor. ee diğer takımlara neden olmuyor da bize oluyor. çünkü biz ilk 11'in tamamı değişmiş ve beraber hazırlık kampı bile yapmamış yepyeni bir takımız. mesela sürekli içeri kateden ve top rakipteyken göbeği destekleyen tolga'yı sahada gören var mıydı? o tolga aynı tolgaydı ama sol kanada yapışıp kaldı neredeyse. rodrigues kanada her indiğinde top sahada kalamıyordu bile. bu yorgunluktur arkadaşlar.

    yahu tamam da bunlar rakip takımı etkilemedi mi? o havada sürekli oynayan ve alışkın takıma bizimki kadar tabi ki etmez ama illa ki onları etkilemiştir. ki ilk yarıda onların da bir bok oynadığı söylenemez. ikinci yarıda bizden daha atak ve diri görünmelerinin sebebi ise tudor'un öne geçmişken skoru korumak istemeye yönelik hamleleriydi.

    gelelim tudor'a. evet takımı yasladı çünkü maçın başından itibaren iki dinamo tolga ve ndiaye'nin götünden dumanlar çıktığını gördü. rodrigues'in kondisyon anlamında bitik durumda olduğunu gördü ve futbolcuların enerjilerini tasarruflu kullanmayı seçti. golü de bulduktan sonra maçı kazanmak için eline ciddi bir koz geçmişken bunu kullanmak istedi. ister kabul edin ister etmeyin ama bu kesinlikle yapması gereken şeydi. yahu o taktik maktik öğrendiğiniz fm'de bile hava şartları maça etki ediyor.

    zamanında yardır yardır giden 2012 takımı da kayserispor'a oynadığı bir maçta hiç hücum bile edemiyordu ve eboue'nin attığı bir golle öne geçmiş ve devamında tüm maç boyunca kayseri tek kale oynamıştı. bu durum ara sıra şartlar doğrultusunda olabilecek bir şey.

    ee efendim selçuk'u neden oynattı? bizim ortasahada yedek var da benim mi haberim yok? şu ana kadar oynanan maçlarda selçuk genelde oyunu yavaşlatmak ve tutmak için oyuna girerdi. bu tudor'un zaten kafasındaki düşüncelerden biriydi ve selçuk da görev aldığı dakikalarda genelde bunu yapardı. bu maç özelinde yapamadığını gören tudor zaten gerekeni yapacaktır. daha düne kadar selçuk'u hiçbir güç kesemez diyordunuz. tudor onu bir güzel kesti ve bu maçtan sonra da gerekeni yapacaktır.

    ben hala takımın çehresini değiştiren bu adama güveniyorum. siz nefret kusmaya devam edin. nasılsa iki maç sonra tekrar methiyelere başlayacaksınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın