• 163
    tıpkı 2016-2017 sezonu'na başladığımız gibi 4 haftada 10 puanla başladık. dilerim sonu benzemez :(

    oyun yapısı olarak son derece farklı oyunlarla oynuyoruz. geçen sene topu ayağımızda tutup, yüksek pas sayısı ile ağır ve bekleyerek oynarken bu yıl kaptığımız her topu direkt ileri oynamaya çalışıyoruz. bu sebeple oyunumuz daha heyecan verici.

    östersunds maçlarından sonra ilk 4 haftada 8 puan alacaksın deseler öper başıma koyardım. 10 puan bu sebeple iyi. üstelik de averajda rakiplerimize de fark attık. çok yeni bir takımız, beraber oynadığımız 4. maç, daha feghouli'nin geleceğini falan düşününce umut doluyorum ama yedek kulübemizin kalitesi yerlerde.

    asamoah'ın transferine en çok bu sebeple üzüldük zaten. neyse allah korusun çok önemli bir sakatlık yaşamazsak, sadece lig ve kupa varken bu rotasyon bizi götürebilir.

    şimdi 9. haftada başlayacak olan periyoda kadar kasımpaşa, bursa(d), karabük, konya(d) maçları var. açıkçası bu 4 maçta da toplam 10 puana kabulum, şimdi versinler sahaya çıkmam (rıdvan dilmen stayla :( )

    yalnız bizim bu maçlara teker teker hazırlanmamız lazım ve her maça 3 puan için çıkmamız lazım.

    16-17 sezonu'nda trabzon-adana-başakşehir-fenerbahçe periyodundan iki devrede 24 puanın 6'sını (adana'yı 2 maçta yenerek) alabilmiştik. diğer maçlarda çok kritik hakem hatalarıyla önümüz kesilse de bizi asıl şampiyonluk yarışından koparan periyot bu olmuştu.

    17-18 sezonu'nun 9. haftasından itibaren ise fb, ts(d), gençler, başakşehir(d), alanya, bjk(d) gibi bir periyoda gireceğiz.

    buralarda puan kayıplarını telafi edebilme adına en az 10 mümkünse 12 puanla gelmemiz şart oğlu şart. bir de ligde öyle 2-3 pasla bizim kalemize gelebilecek kapasitede takımlar beşiktaş, başakşehir, fener, trabzon falan. bu deplasmanlar haricinde oyunu yavaşlatmaktan, geriye yaslanmaktan kaçınıp mümkün olduğunca hücum yapmalıyız.

    bu ligde hücum yapan takımlar şampiyon olur. bazen hücum edeceğim derken maçı da kaybedersin ama berabere bitecek olan çok maçı da kazanırsın. kazanınca 3, berabere kalınca 1 puan veriliyor malum.

    beşiktaş 2016-2017 sezonu'nda 23g + 8b + 3m = 77puan
    beşiktaş 2015-2016 sezonu'nda 25g + 4b + 5m (son hafta yenilgisi şamp.olduktan sonra) = 79 puan
    galatasaray 2014-2015 sezonu'nda 24g + 5b + 5m (son hafta beraberliği şamp. olduktan sonra) = 77 puan
    fenerbahçe 2013-2014 sezonu'nda 23g+ 5b + 6m (bir yenilgisi şamp.olduktan sonra) = 74 puan
    galatasaray 2012-2013 sezonu'nda 21g + 8b + 5m (bir yenilgisi şamp.olduktan sonra) = 71 puan

    bu yıl ligde iyi transferlerin olduğu ve iyi kadroların kurulduğu bir gerçek. daha kırıcı geçmesi olası, baraj 75 civarına düşebilir ama 80 puanla şampiyonluğun garanti olacağını varsayarak evimizde 51 puanın en az 46-47'ini almamız gerektiğini düşünüyorum. eğer içeride net bir dominasyon kurarsak deplasmanda alacağımız 33-34 puan bizi rahatlıkla şampiyon yapacaktır.

    satılan 40 bin kombinenin ve yakalanan havanın önemi burada yatıyor. beşiktaş yeni stadıyla birlikte bu havayı yakaladı ve evinde henüz ligde yenilgi yaşamadı. anadolu takımları çok büyük yüzdeyle yeniyor. derbilerde aldığı beraberlikler var. bu şekilde de deplasmanlara daha rahat çıkıyor.

    24 galibiyet 8 beraberlik 2 yenilgi bizi kesin şampiyon yapar. direkt rakibine deplasmanda kaybetmemek ikili averaj için de önemli. buna göre oynayıp her maçı önemseyerek çıkıp anadolu takımlarına karşı içeride dışarıda 3 puan için oynamalıyız ki o maçlarda puanları toplayıp, derbilerde opsiyon sağlayalım.

    şenol güneş geçen sene kadıköy'e de asy'ye de beraberliğe gelmişti. kadıköy'de orta sahayı geçmedi 1 puan aldı, asy'de de geçmemişti, frikikten bruma'nın kafasına çarpan topla kaybetmiştik. evinde de ne fener'i ne bizi yenebildi ama işte anadolu takımlarına karşı yüksek yüzdeyle kazanınca şampiyon yaptı beşiktaş'ı.

    dilerim bu yıl derbilerde de o eski havamızı yakalar meydanı tinercilere ve şikecilere bırakmayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın