resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3696
    tek farkla öndeyken ve maçın bitimine daha 45 dakika varken takımı ceza alanına kadar yaslamaması gereken hoca. 10 eylül 2017 antalyaspor galatasaray maçının 2. yarısı o kadar geri yaslandık ki topu kazanınca kontra atağa çıkabilecek durumda tek gomis vardı.

    bu takımları o kadar büyütmeye gerek olmadığını görmesi gerekli tudor'un. zaten ilk yarının son 10 dakikasında antalyaspor dağıldı dağılacaktı. 2. yarı 10 dakika top yapsak fiziken de biterlerdi fakat geri yaslanıp aldığımız topu ileri plansız bir şekilde vurduk. çeşitli şartlardan dolayı savunmaya çekilmek istiyorsak da en az bir 5 metre daha ilerde olmalı diye düşünüyorum.

    ben tudor'un çalışkan ve teorik olarak iyi olduğunu düşünüyorum ama durumu iyi okuyamıyor. belli ki bu savunma sistemine belirli şartlar altında kullanılmak üzere çalışılmış, aslında güzel de uyguladılar. fakat zaman ve rakip böyle katı bir savunmayı gerektirmiyordu. hem çok uzun zaman vardı hem de rakip çok boş alan bırakıp disiplinden kopmaya müsaitti. yani böyle durumda hançeri saplayıp işi bitirmemiz gerekirdi.

    oyuncu değişikliklerine değinmek istemiyorum o konuda hatasını düzeltmesi daha kolay fakat bu mentaliteyi değiştirmezse rakip kim olursa olsun deplasmanda öne geçtiğimiz maçların yarısında galibiyeti kaçırırız. türkiye'ye gelen yabancı hocaların bence en büyük sorunu deplasman-iç saha ayrımı. anadolu takımlarıyla oynanan deplasman maçlarının aslında zemin haricinde iç saha maçından pek bir farkı yok. büyük takımlar topu verip geri çekilmediği sürece ev sahibi gibi oynamıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın