• 13
    almanya'da sevinen türklerin durumu şöyle bildiğim kadarıyla: almanya zamanında dedi ki, işçi lazım. türkler dedi ki, geliyoruz. almanlar dedi ki buyrun. türkler de oraya gittiler, aileler kurdular. mesela gomis burada gol atınca, almanya'da ahmet ile can seviniyor. ahmet ile can, o işçilerin çocukları. yani bir talep vardı. talebe karşılık arz geldi. bu kişiler türkiye milli futbol, basketbol, sutopu takımının golüne, sayısına da sevinebilir. çünkü ortada bir bölünmüşlük, bir senin benim meselesi yok.

    türkiye'de sevinen suriyeliler'de durum bildiğim kadarıyla şöyle: bir siyasi sorun var. hükümet şu an esad'ın elinde. bu arada suriye hakkında hama katliamı, hatta öncesinden başlayarak okumalar yapın. çok karışık bir yer. neyse, esad ile olanlar var. bir de kaçanlar var. esad, hükümeti temsil ettiğinden, milli takım da çok kaba bir okumayla olsa da "esad'ın hükümetine bağlı" diyebiliriz. şimdi, istanbul'da sevinenler neden kaçtı? esad'ın zulmünden. esad'ın zulmünden kaçanların suriye milli takımı'nın başarısına sevinmesinde bir gariplik var demek yanlış mı? bu tartışılamaz mı? bence tartışılabilir.

    bayram ziyaretine giden suriyeliler de tartışılabilir, ancak o bu sözlüğün ilgi alanının dışında.
    yalnız suriye milli futbol takımının başarısına türkiye'ye kaçmış suriyelilerin sevinmesi tartışılabilir.
    ülke, alması gerekenden fazla mülteci aldığından, mülteci politikamız mülteci sorununa dönüştü. dolayısıyla insanlar fazla sivri bu konuda. kaldı ki insanların bahsettiğim mantık yürütmeyle "bunlar neden seviniyor" demesi de çok yanlış değil. tartışılabilecek bir mesele.
App Store'dan indirin Google Play'den alın