resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1255
    geçtiğimiz sezon sonlarında (ya da sonlara doğru diyeyim) takımın taktik mentalitesi hakkında konuşurken çok önemli bir şey söylemişti.

    "takım halinde taktik anlamında gelebileceğimiz en üst noktadayız. şimdi bu oyunumuzun üzerine çıkabilmek için taktik kalitesini değil, oyuncu kalitesini yükseltmeliyiz" gibilerinden bir cümle sarfetmişti. bu cümleyi de mehmet demirkol, ali ece, mert aydın gibi futbol yorumcuları da dillendirdi hatta.

    şimdi, bu yabancı sınırlaması bilmem kaç artı sıfır artı bilmem kaça evrilirse, bu oyuncu kalitesindeki niteliksel artışa bir ket vurulmuş olacaktır. clichy, visca, adebayor, chedjou, elia, attamah, napoleoni gibi ligin futbolcu kalitesini yükselten yabancı oyuncuların ciddi bir kısmını yedek oturtmak&tribüne çıkartmak zorunda kalacak. hatta ve hatta gelmesi muhtemel yabancı sınırı ile bu oyunculardan bir veya birkaçı ile zorunlu olarak vedalaşmak zorunda da kalabilmeleri durumu var. bütün bunlardan daha da kötüsü, bu kariyerli ve kaliteli oyuncuların yerine vasat, ağır ve taktik bilgisi kısıtlı oyuncuları oynatmak zorunda kalacak.

    şimdi abdullah avcı da bu cümleyi tasdiklemek adına yabancı sınırlamasının düşürülmesine karşı çıkması gerekiyor. göksel gümüşdağ çok atıp tutuyordu, ama yaptığı transferler ve abdullah avcı'nın bu sözleri ile ters düşmüş oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın