• 987
    yüce başbuğ, şanlı gazi, büyük türk.

    başkasına kullanamayacağınız kadar yüce yüzlerce sıfatı kendisine kullanabileceğiniz büyük insan. okumayanlar, araştırmayanlar pek bilmez ancak kendisi okundukça, öğrenildikçe ne kadar önemli bir şahsiyet olduğunu hissettirir insana.

    keşke bu kadar savaş görmesek, bu kadar zorluk yaşamasaydık ancak bu topraklar tarih sahnesinde hep yaşamış bizler de tarih sahnesinde hep kahramanlar çıkarmışız. son kahramanımızdır kendisi.

    sakarya meydan muharebesinde "hatt-ı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır, o sath bütün vatandır" sözü modern savaş taktiğinin temelini oluşturmakla beraber nato'da savunma taktiği olarak öğretilmektedir.

    kastamonu nutkunda ; "türkiye cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. en doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." sözünü söylerken 100 yıl sonra başımıza musallat olacak olan şeyhleri, tarikatları önceden görmüştür.

    gençliğe hitabede "cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir." derken gerek dinci, gerek atatürkçü, gerek solcu, gerek sağcı her kademeden insan yetiştirip içimize son 40 yılda sızmış olan, amerikancı şerefsiz fetöcüleri 100 yıl önceden görebilmiştir.

    şanlı gazinin ruhu şad mekanı cennet olsun, yüce rab huzur içinde uyutsun. türkiye cumhuriyeti hükümetlerinin kendisi ile ilgili hiç bir sorunu yoktur, olmamıştır olmayacaktır. bugün kendisine en büyük zararı kendisini kullanıp kendisi hakkında hiç bir bilgiye sahip olmayan gençlik, birilerine yalanıp popüler olmaya çalışan gerizekalı siyasetçiler ve halkı karıştırmaya çalışan şerefsizler vermektedir.

    buradan genç kardeşlerime tek bir tavsiyede bulunabilirim; okuyun. kendisi hakkında bilgileri okuduğunuzda, yakın cumhuriyet tarihini okuduğunuzda, günümüzü daha iyi değerlendirebilir ona göre çıkarım yapabilirsiniz.

    şu bir gerçek ki kendisiyle uğraşanın çocuğu olmaz.

    kendisiyle ilgili kitap tavsiyesi isteyenlere ;

    afet inan - atatürk hakkında hatıralar ve belgeler
    ali fuat cebesoy - sınıf arkadaşım atatürk
    falih rıfkı atay zeytindağı
    mahzar mufik kansu - erzurum'dan ölümüne kadar atatürk'le
App Store'dan indirin Google Play'den alın