• 17651
    çok heyecan verici bir oyun oynasa da hala çok eksiği olan takım.

    3 haftadır çok güzel maçlar çıkarıyoruz, güzel ve istekli oyun hepimizin malumu. fakat şuana kadar oynadığımız takımlar görece olarak kolay ekipler ligimizde. oyun anlayışımızı beğeniyle izliyorum, fakat maç içinde çok amatörce hatalar yapıyoruz. özellikle zaman zaman aşırı basit pas hataları yapıyoruz. bu da oyuncu kalitesiyle ilgili. galatasaray'da ilk on bir çıkan futbolcular artık bu kadar basit pas hataları yapmamalı. şampiyonluk seviyesinde oynuyoruz, basit bir anadolu klübü değiliz. umuyorum takım çalıştıkça, oyuncularımız birbirine daha da alıştıkça bu amatörce hataları da bir hayli azaltırız.

    ben bu takımı izlemekten aşırı keyif alıyorum 3 haftadır. fakat bazı uyarıcı sinyaller de alıyorum ve bu beni ilerisi için endişelendiriyor. birincisi bahsettiğim gibi amatörce hatalar, bu da oyuncu kalitesine bağlı. mesela rodrigues 3 haftadır ne kadar canla başla savaşsa da, ne kadar katkı verse de, ki 3 haftadır kendisini beğenerek izliyorum, kendisi galatasaray ilk on bir oyuncusu olabilecek kalibrede değil. kadroda bulunması ise takım için çok faydalı. feghouli'nin oynamaya başlaması bize çok iyi gelecektir, hem oyun hem de kadro derinliği açısından.

    ikincisi kadrodaki oyuncularımızın alternatifi yok. misal belhanda... takımdaki tek on numara kendisi, ve şuana kadar ben kendisini beğenmiş değilim. çok amatörce hataları kendisi de yapıyor. topa aşırı hakim bir oyuncu değil, güzel şeyler yapmak isterken bir saçma pası, saçma şutu takımın oyununu bozabiliyor. kesinlikle kendisini yedekleyebilecek, rekabete sokacak, ayağına çok hakim dar alanda ince işler yapabilen bir oyuncuya ihtiyacımız var. bazı maçlarda taraftarı çıldırtabilecek potansiyele sahip çünkü kendisi. ayrıca kapanan savunmalara karşı biraz etkisiz göründü. zaman zaman sol açık da değerlendirilebilmeli. ayrıca oyuna etki edecek yedek oyuncularımız yok, yedek klubesine de bir iki takviye önemli. oyuna girip sürpriz yapabilecek oyunculara ihtiyacımız var. genç olur, veteran olur, kiralık olur, bonservizsiz olur...

    üçüncüsü daha bilemediğimiz bir şey, belki çalışılıyordur ancak takımın bir b planı olması şart. her zaman bu taktikle oynayamayız. özellikle allah korusun fernando'nun bir sakatlığında farklı formasyonlarda da oynayabilmeliyiz. ki zaten bu takım 4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2 gibi farklı dizilişlerde de oynamaya çok müsait. hatta sakatlığı bırakın, bazı maçlarda dizilişi değiştirmek bizim için büyük artı olacaktır. çünkü rakiplerimiz de armut toplamıyor, bize çalışıyorlar. b,c,d planlarımız olmalı, yeri geldiğinde, hatta yeri gelmeden kullanmalıyız ki rakiplerimiz maç öncesi ne yapacağını bilemesin. takımımız çok esnek ve özverili bir takım. zaman zaman bir dizilişle başlayıp, daha maçın ilk 10 dakikasında dizilişle oynayarak rakiplerin kafasını bile karıştırabiliriz. umarım yerimizde saymayız ve her rakibe sürpriz yapabilme potansiyeline erişiriz.

    bir diğer arzum ise yavaş yavaş altyapıdan oyunculara süre verilmeli. çok şükür bir sistem içerisinde oynuyoruz sonunda. kimi koysak şu kadroya sırıtmaz. son 5 dk yasin'in girmesindense altyapıdan gençlerimizi izlemek taraftarı da, o genç oyuncuları da heyecanlandıracaktır.

    daha yolun çok başındayız, kendimizi dev aynasında görmeden çok çalışarak ilerlemek zorundayız. çünkü nasıl dibe batılır zamanında çok gördük. musibetler gelmeden her an ne olabilir, başımıza ne gelebilir diye tetikte olmalıyız ki artık geriye gitmeyelim veya yerimizde saymayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın