• 17638
    (bkz: 25 ağustos 2017 galatasaray sivasspor maçı)

    öncelikle bu sezon ligte ilk defa baştan sona bir maç izlediğimi belirteyim. takımın coşkusu ve kazanma arzusu gerçekten çok iyi. dahası ben çok uzun zamandır takımımızı bu kadar diri gördüm.

    fakat hem fiziki anlamda hem de teknik kapasite anlamında takımda sırıtan iki oyuncu var; rodrigues ve linnes. tudor hocam bunu da o kadar mükemmel fark etmiş ki feghouli ve asamoah ile bu takım harika olacak.

    bu maçı izlemeden önce asamoah'ın sol kanat ya da tolga'nın yerine sol iç oynayabileceğinden bahsediyorduk. hala da tolga yerine oynayabileceğini de düşünüyorum fakat takımın oyun mentalisinde şu an tolga'nın çok özel bir yeri var. rakiplerin bize karşı hücu edememesinin en temel sebebi tolga'nın önde sürekli basması ve oyunu dört yönlü oynaması. bunu ancak ciğersiz bir futbolcu gerçekleştirebilir ki asamoah da tam o tipte birisi.

    ama asamoah eğer takıma sol bek olarak katılırsa mariano ile sağladığımız sağ kanat dinamizmi sola da öyle bir gelir ki... off işte o zaman tadından yenmez.

    rodrigues'e gelecek olursak aslında bir kanattan çok kanat forvet olarak oynuyor. fakat oyun sırasında o kadar heyecanlanıyor ki her an her harekete çocuk gibi tepki verecekmiş gibi duruyor. son kararları ve dokunuşları maalesef yetersiz. eğer feghouli onun yerinde düşündüğümüz gibi olursa... offf ki ne offf.

    böyle bir durumda rodrigues'in yedekte bir hamle oyuncusuna dönüşmesi de bizim açımızdan çok iyi olacaktır. en azından yasin'den önce sahaya sürüleceğine eminim.

    yasin demişken o çaprazdan pas vermek yerine şut attığı pozisyonda içimizde sayıp sövmeyen var mıdır bilmiyorum ama hem o hem de selçuk yatarak kazandıkları formayı kaybetmiş olmanın mental çöküntüsü içindeler. selçuk hala her şeye rağmen sevdiğim bir futbolcudur fakat derhal ikisi takımdan ayrılmalıdır.

    serdar aziz için ise biraz daha zaman tanınıp sol stoper olarak oynamaya alışması lazım. zamanla daha iyi olacaktır.

    hapishane kaçkını tipli mariano ile canını yediğim ndiaye bu takım için büyük nimet ama asıl cevhet fernando isminin altında yatıyor.

    belhanda belki katkı yapmıyormuş gibi gmrünüyor fakat çok dikkatli takip ettim ve oyunun içine dahil olduğu zaman çok etkili oluyor. takım birbirine daha çok alıştığı zaman nicelik olarak da etkisi görülmeye başlanacak.

    gomis için ise aslında söylenecek çok bir şey yok. yeni sevgilimiz hayırlı olsun.

    maicon için de ayrı paragraf açmak lazım. adama çok laf ettik fakat özellikle hava toplarında muazzam oynadı. bir de o attığı diagonal paslar.. adamda çok iyi var gerçekten.

    son sözüm de igor tudor'a. bir çok kişide düşünceleri değiştiriyor olması beni çok mutlu ediyor. hakkında söylecek tek şey (bkz: igor tudor)
App Store'dan indirin Google Play'den alın