• 17634
    artık ilk 11'ini gönül rahatlığıyla sayabildiğimiz takımdır. 1-2 transfer ile birlikte daha çok opsiyonu olan bir hale gelecektir. en büyük sıkıntısı ise yerli oyuncu rotasyonunun çok ama çok kalitesiz oluşudur. bu oyuncular içinde grupçu yeniçerilerin bulunması ise ayrı bir tehdittir.

    eğer umduğumuz transferler yapılırsa ilk 11'imiz şu şekilde olacak gibi görünüyor:

    -----------------------------------------muslera---------------------------------------------

    ----mariano---------------maicon-------------------serdar-------------------asamoah----

    ---------------------------------------fernando----------------------------------------------

    ---------------------------ndiaye-------------------belhanda-------------------------------

    ----feghouli-------------------------gomis----------------------------------------garry----

    dediğim gibi en büyük handikapımız ilk 11'e sokabilecek yerli oyuncumuz olmaması. önümüzdeki sezon muhtemelen kadromuzda bulunacak yerlilere baktığımızda şu isimleri görüyoruz:

    eray
    ahmet
    koray
    tolga
    selçuk
    emrah
    yasin
    eren

    gerçekten seviye çok düşük. yani bu adamlardan herhangi biri kadroda bulunan oyuncunun yerine geçtiğinde takımın kalitesini bile düşürebiliyor. geçen hafta oynanan maçta* selçuk ve yasin oyuna girdikten sonra yaşanan çöküş zaten durumu gösterdi.

    kaldı ki yukarıda da bahsettiğim gibi takım içinde yeniçerilik yapabilecek tipler var. bunlar en ufak tökezlemede sorun çıkartacaklardır. daha şimdiden takım iyi gitmesine rağmen dışardan dışardan yoklamaya başladılar. ben açıkçası transfer dönemi biterken bizi çaresiz durumda bırakmak adına yasin ve selçuk'un takımdan ayrılmak isteyeceklerini düşünüyorum. 5-8 eylül arasında bize yeni transfer şansı bırakmayacak bir şekilde bunu yapabilirler. onların gitmesi hiç sorun değil. oynadıklarında daha fazla zarar veriyorlar. ama bunu yapabileceklerini düşünüyorum.

    gördüğümüz üzere ilk 11'e 10 tane yabancı koyuyoruz. sıkıntı yok. birbirlerini tanıdıkça daha iyi olacaklardır. ama bu durumda yedeğe 2 tane yabancı koyma hakkımız olacak. bunlardan bir tanesi linnes olmalı. hak etti. her türlü hak etti. diğer ise solda da oynayabilen bir forvet olacaktır. eğer buraya ilk 11'de oynayabilecek bir oyuncu alınırsa yedekteki isim garry olacak diye düşünüyorum.

    bu açıdan baktığımızda ilk 21'imiz şu şekilde olacak gibi:

    muslera
    mariano
    maicon
    serdar
    asamoah
    fernando
    ndiaye
    belhanda
    feghouli
    garry (ya da kanat forvet)
    gomis

    eray
    ahmet
    koray
    tolga
    selçuk
    emrah
    yasin
    eren
    linnes
    kanat forvet (ya da garry)

    ilerleyen dönemlerde "türkler kulübede kaldı" tarzı haberlerle üstümüze geleceklerinden şüphem yok. yukarıda dediğim gibi selçuk ve yasin giderse en azından 1 tane yerli orta saha almamız şart olacak. bulunur mu, bulunur. ama çok para alırlar bizden. orası kesin.

    son olarak yabancı durumuna istinaden carole gidecek gibi görünüyor. sinan da gitmek istiyor deniyor sürekli. aslında biraz istekli olsa bu takımın kayıp parçası olabilirdi sinan. solda çok işimize yarardı forvet özellikleriyle. ama istemiyor. bu saatten sonra da taraftarla barışması zor. bu oyunculara muhtemelen takım buluruz. bonservis bile alırız 4-5 m €.

    ancak elimizde çöpler var. bunların yollanması bayağı sıkıntı.

    hakan balta
    tarık çamdal
    cavanda
    de jong
    donk
    umut gündoğan

    donk'u geçen sene betis'e çakmıştık kiralık olarak. belki yine çakarız. cavanda ve de jong da benzer şekilde kiralanabilir. bunların maaşlarının en az yarısını biz öderiz. orası kesin. ya da fesih işlemi yapılır. bilemiyorum. umut'a muhtemelen fesih işlemi yapılır. düşük ihtimalle kiralabilir. tarık'la hakan da türkiye'den bir yere kiralanır belki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın