• 17612
    ostersunds'tan sonra yersiz yerilen, kayserispor ve osmanlispor maclarindan sonra da olcusuz ovulen takim. galatasaray'in son 2 haftada daha istekli, arzulu, fit ve dinamik gorundugu kesin. fakat...

    - iki mactir takim bu eforunu macin tumune yaymakta zorlaniyor. bundan kasit ilk 45teki futbolu 90 dakika boyunca oynamak degil, macin icinde 5-10 dakikalik tempo ayarlamalari yaparak macin 60-70 dakikasini boyle oynayabilmek. fakat ilk 45 tempo yapip ikinci 45 gecen seneki galatasaray'a donerek olmaz. galatasaray dun maci rahat bitirmis gorunse de 3. gol ile 75 arasi cok ciddi problemler yasadi.
    - galatasaray'de fernando'ya ciddi baski gelecek onumuzdeki haftalardan itibaren. fakat o bolgedeki pas trafiginde serdar aziz cok buyuk risk (tudor'un neden illa sol ayakli stoper'de israrci oldugunu daha net goruyoruz). belhanda'nin cok gereksiz top kayiplari oluyor. osmanlispor macinin ikinci yarisi gomis'le topu bulusturmakta ve rakip sahaya yerlesmekte cok zorlandi galatasaray.
    - hala kenardan gelen duran toplardan gol yiyoruz, neredeyse mac basi. ilerleyen maclarda ciddi problem olacak.
    - galatasaray'in ilk 11'i iyi guzel, fakat yedek kulubesi hic guvenilir degil. bugun belhanda-ndiaye-fernando uclusunden bir tanesinin dahi olmamasi galatasaray orta sahasini 1-2 seviye asagiya cekiyor cunku bu ucluye net oturan bir parca yok kulubede.
    - galatasaray'da orta saha agirlikli oyuncu kumesi guzel, fakat takimda gomis haric hic bir oyuncunun golculuk ozelligi yok. belhanda'nin bir 10 numara icin skorerligi dusuk, garry oyle, feghouli daha cok cift yonluluguyle one cikiyor, bir tek ndiaye'nin sutlari var. galatasaray'da bu oyuncularin tumunun gol sayilarini artirmasi gerek. ek olarak duran toplardan gol aliskanligi gelistirmek gerekiyor.

    ozetle galatasaray'in oynadigi futbol oyun su anki haliyle fazla kirilgan. bunun icin kadronun cesitlendirilmesi gerek. daha net aciklamak gerekirse, galatasaray'da 11'den cikardiginiz zaman sistemin tamamen altust olmasina yol acacak oyuncu sayisi cok fazla. fernando, ndiaye, maicon, gomis'in her hangi biri oynamazsa takimin oyunu 1-2 seviye gerileyecek. bu buyuk risk.

    ***

    transfere gelince.

    - asamoah transferi kritik. zira hem sol bek hem orta saha rotasyonu eksik, bu iki bolge icin cok ust bir oyuncu. galatasaray'in ndiaye'ye bagimliligini azaltabilecek bir isim.
    - galatasaray boyle oynayacaksa sol ayakli bir stoper neredeyse sol bek kadar onemli. bu oyuncunun maliyetli, ust duzey olmasina gerek yok. ayagina hakim, ve hava hakimiyeti olan bir oyuncu olmasi tercih. sanilanin aksine bence cok da cabuk olmasina gerek yok. ornegin denayer ismi geciyor, bu bolge icin yuzde yuz yanlis profil olur. alinacak isim hakan balta'nin sert oynamasini bileni olmali.
    - galatasaray'in hucum akiskanligini kosulariyla saglyabilecek gole yakin bir oyuncuya ihtiyaci var. belhanda-feghouli-ndiaye-fernando dortlusu ortasaha ozellikleri agir basan oyuncular. garry de mucadelesi ve cizgiye inmesiyle one cikacak. fakat gomis disinda gol icgudusu olan isim yok. kayserispor'dan ayrilan brezilyali bir forvetin ismi geciyor, kalite olarak ust duzey degil fakat dogru profil.

    bu 3 transferin hepsinin simdi yapilmasina gerek yok, takimin gidisine gore ve elden cikarilmak istenen oyuncularin durumuna gore devre arasi da beklenebilir. fakat bu kadronun oncelikli ihtiyaclari bunlar.

    ***

    tudor ciddi potansiyeli olan bir hoca. ancak kesinlikle "hazir" degil. galatasaray eger tudor'la devam edecekse basarili olmasina yardimci olmak durumunda ki cenk ergun bunu bu yaz cok iyi yapti. nasil siz eger sneijder'den verim almak istiyorsaniz 4-3-3 varyanti oynamak zorundaysaniz, veya alex'le oynuyorsaniz onune al-ver yapabilecegi, arkasina da takimi tasiyacak orta sahalar almaniz gerekiyorsa, tudor'la basarili olmak icin de takimi belirli bir sablona sokmak durumundasiniz. galatasaray'in rijkaard'a saglayamadigi tam olarak buydu. neill-gio-jo'lu ara transfer doneminde orta sahaya takviye yapmayince 4-3-3 cokuverdi. galatasaray'in son 20 senesine damga vuran terim icin dahi gecerli bu, eline dogru malzeme verildiginde yaptiklarini da gorduk, hersey ondan beklendiginde olanlari da.

    umarim takimi yonetenler taraftarin bu heyecaniyla gaza gelip eksikleri goz ardi etmezler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın