• 17606
    taraftara ve sözlüğe bakınca bana tam olarak 2011-2012 sezonunu hatırlatıyor. başarısız geçen bir kaç sezon, sahadaki gamsız futbolcular derken herkesin futboldan uzaklaştığı ve galatasaray futbol takımı adına karamsarlığa düştüğü dönem sonrası ünal aysal-fatih terim'in gelişi, kadrodaki en önemli futbolcumuz olan arda turan'ı satmamız ve direk ilk onbirde oynamak üzere bir çok transfer yapmamız. bu seneye başkan-hoca değişikliği ile girmesek de, takımdaki en önemli oyuncular sneijder-bruma-podolski'yi satıp yine doğrudan ilk onbire bir çok transfer yaptık, ki transferlerin oyun tarzları olmasa da profilleri birbirlerini andırıyor(u: gomis-elmander, mariano-eboue, fernando-melo, n-diaye-selçuk, maicon-ujfalusi gibi mevkidaşlar).

    sezona giriş olarak ise 2011-2012'den bile hızlı başladık. ancak ben bunu sezona daha hazır girmemize bağlamıyorum, her ne kadar sezonu erken açmış gözüksek de bir çok oyuncu takıma sonradan katıldı. ve zaten ne uefa elemesinde ne de hazırlık maçlarında sezona hazır bir görüntü çizmedik ve kötü sonuçlar aldık. ondan dolayı eminim ki bundan sonra ancak daha iyi oluruz, hem yeni gelen oyuncular dolayısıyla*, hem de futbolcuların birbiriyle oynamaya alışması ve taktiğin oturması dolayısıyla.

    bu sezonun başladığımız gibi ve hatta daha iyi gitmesi, sezonu şampiyon kapatmamız ve şampiyonlar ligi'ne doğrudan katılmamız bu seneki en büyük hedef ve beklentimiz. ondan sonra ise umarım 2012-2013 sezonu öncesi yaptığımız transfer hatalarını yapıp takımın tüm oyun tarzını değiştirmek zorunda bırakacak transferler yapmayız. zira o sezon önce amrabat-hamit-burak transferleri ile hücum anlayışımız değişti, sonrasında ise iki dünya yıldızı drogba ve sneijder ile elimizde herhangi bir plana uymayan çok sayıda yüksek kaliteli futbolcu birikti. zira o kadro ne kadar kaliteli olsa da 2013-2014 sezonunu şampiyon bitirmeyi başaramadı. bu yüzden, her şey istediğimiz gibi giderse, önümüzdeki transfer sezonunda takımı ancak belki biraz daha genç ama yine bu takım profiline ve oyun anlayışına uyan futbolcularla takviye etmeliyiz. zira bu yüksek pres ve coşkulu futbol tarzı galatasaray'a en çok yakışan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın