resim
Kojo Kwadwo Asamoah
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Orta Saha Sol
Yaş:35
Boy:1.73
Uyruk:Gana
  • 397
    19 ağustos 2017 osmanlıspor galatasaray maçının ikinci yarısındaki bir bölümü saymazsak, takımımız 2017/2018 sezonuna hızlı, tempolu ve güzel bir başlangıç yaptı.
    osmanlıspor maçında belirli bir bölümü kötü oynamamızın nedeni, bence yedek kulübesinde hala eksik bir takım olmamızdan kaynaklanıyor. öncelikle takımımız iyi ve tempolu bir takım olsa da, maç içinde belirli bir noktadan sonra oyunu rölantiye alabilmeli. aslında bunu da yapabilecek bir takımız. pas yapabilecek yetenekli oyuncularımız var. pres yapıp topu hızla kapabiliyoruz. öncelikle buradaki eksiklerimizden biri, hızlı forvet oyuncusu. eğer osmanlıspor maçında kulübeden bir adet hızlı forveti oyuna dahil edebilseydik, oyunu rölantiye aldığımız anlarda stoperlerin arkasına uzun toplar atarak bu forveti pozisyona sokabilirdik. yetenekli oyunculardan oluşan takımımız tempoyu belirleyip pas yaparken, şok bir pas ile bu forveti pozisyona sokup, farkı da açmamızı sağlayabilirdi.

    yorulan orta sahalarımızı da değiştirerek, aynı tempolu oyuna devam edebilirdik. tabi yedek oyuncunun seviyesinin biraz daha düşük olacağını kabul ediyorum. ancak yorgun bir takıma karşı oynayacak taze kan olacaktı sahada. bu yedek oyuncu-as oyuncu yetenek farkını da taze kan olma avantajıyla kapatabildiğince kapatacaktır yeni oyuncu. koray'ın dün kulübede olmaması kötüydü. elimizde eğer hızlı bir forvet olsa, koray atacağı paslar ve taze kan oluşuyla hem oyunu tutmamızı sağlayabilirdi, hem de skoru bulmamıza yardım edebilirdi.

    asamoah eğer dünkü maçta elimizde olsaydı, büyük ihtimalle muslera-asamoah-serdar-maicon-mariano-fernando-tolga-ndiaye-belhanda-garry-gomis gibi bir 11 ile oyuna başlayacaktık. kendisinin 11'de olacak olmasının en büyük avantajı, linnes'in kulübeden oyuna dahil olabilecek olması. mustafa denizli, linnes'i orta sahada değerlendirmek istediğini söylemişti. ki linnes'in de temposu, orta saha oynamaya yetebilir. 60. dakikadan sonra, son 30 dakikada orta sahaya koray-linnes değişikliğiyle bir enerji getirebilseydik maça, belki de skoru daha rahat tutardık. ki linnes'i yorulmuş bir kanat oyuncusu yerine almak da güzel opsiyonlardandı. böylece orta sahanın birbiriyle uyumunu bozmadan, defansif meziyetleri olan çalışkan bir kanatla oyunu tutma yolunu da seçebilirdik. asamoah'ın gelişi bize bu tip yardımlarda da bulunacak.

    asamoah'ın bir güzel avantajı da, çok yönlülüğü. orta sahadaki oyuncularımızın eksikliğinde sol beke linnes'i atıp, orta sahada asamoah'ın temposundan ve tecrübesinden faydalanabiliriz. yine kulübede artık 10 futbolcu olabildiğinden, sol tarafı linnes-asamoah ile kapatıp, sağ tarafı da mariano-feghouli/garry ile tutabiliriz.

    sözün özü, asamoah'ın gelişi hem ilk 11'e, hem kulübeye, hem maçları tutmamıza, hem de maçları koparmamıza neden olacaktır. gelmesini çok arzu ediyorum ben. önemli olan, asamoah gelince linnes'i silmemek yalnız. kupada daima 11 başlatmamız, orta saha ve kanatların yerine dikkatli bir şekilde rotasyona sokmamız, kadrodan koparmamamız gerek.

    carole kendisini toparlarsa opsiyonu da var. gönderilmeyen ve kendini toparlayan bir carole ile kanat çıkartıp bek alarak ofans gücümüzü eksiltmeden dirileşebiliriz. asamoah-garry ile başlayan oyun, garry-carole değişikliğiyle carole-asamoah ikilisine dönebilir ki, linnes'in de girişiyle bu değişiklikler takıma oyun tutmada ve son bölümlerde yardımcı olur.

    gelişi çok faydalı bir adam olacak asamoah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın