resim
Kojo Kwadwo Asamoah
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Orta Saha Sol
Yaş:35
Boy:1.73
Uyruk:Gana
  • 393
    kendisini orta sahada oynatmak, sol bekte oynatmaktan çok daha fazla şey kazandırır takımımıza. tolga'nın ligin ilk 2 maçında kaleciyle kaç defa karşı karşıya kaldığını hepimiz gördük. tolga karşı karşıya kaldıklarını atamamasına rağmen şu andan iki gole ulaştı ki geçen sezon ne gol ne asisti vardı. aynı oyun kurgusunda tolga yerine asamoah yerleştirilirse hem tolga'ya nazaran daha fazla pozisyona girer hem de yakaladıklarının en az yüzde yetmişini gol yapar.

    şu anda ilk on birden tolga'yı çıkartamıyoruz, her ne kadar kaçırdığı çokça pozisyon varsa da topsuz oyunda o kadar fayda sağlıyor ki yerine takımdan bir başka oyuncuyu ''deneme'' lüksümüz dahi yok çünkü sistem bir anda gerileyebilir. tolga hem sol koridoru defansif meziyetlerinden dolayı çok iyi kapatıyor hem de orta sahada diğer oyuncuların yükünü hafifletiyor koşularıyla ve oyun direnciyle. haliyle onun gibi dirençli ve fizik kapasitesi yüksek bir oyuncu bulmadıktan sonra onu değiştirmemeliyiz. ancak... asamoah istediğimiz profile tam uyan bir futbolcu. size olarak yüksek, koşu mesafesi ve fizik güç olarak tolga'dan daha bile iyi üstüne top tekniği olarak da tolga'nın belki 5-6 gömlek üstü bir oyuncu. yani arasan tarasan şu anki oyun kurgumuza daha uyumlu bir orta saha bulamazsın ki bizim önümüzde de böyle güzel bir seçenek var. dolayısıyla asamoah geldiği taktirde tolga yerine konulmalı, asamoah- fernando- ndiaye- belhanda orta hattı türkiye ligi'nin açık ara üstünde olmakla beraber örneğin uefa avrupa ligi seviyesinin de üstünde olur. hatta şampiyonlar ligi seviyesinde bile bu kalitede orta sahaya sahip takım sayısı onu geçmez.

    sol içte top tolga'ya geldiğinde linnes veya belhanda boşa kaçmışsa bile tolga ani bir dönüş yapıp topu sola oynayamıyor, bel elastikiyeti bunu yapabilecek seviyede değil. bu durum da sol kanadı sağdan daha az kullanmamıza sebebiyet veriyor. halbuki sağdan olduğu gibi soldan da gelsek rakip savunmalar hepten afallayacak hata yapacaklar. asamoah sola da döner sağa da döner 360 da döner 180 de döner her türlü döner yani, dönmesi yetmez bir de yardıra yardıra rakip kaleye gider ki tank gibi bir adam türkiye ligi'nde onun dribblingini durdurmak büyük beceri isteyecektir. fernando- asamoah- ndiaye. özellikle ndiaye ve asamoah'ın topla dikine gidebiliyor oluşu hatta bunlara belhanda'yı da ekleyelim rakipleri ortadan çok rahat delmemizi sağlayacak.

    sol beke de top tekniği ve bindirme özelliği iyi bir bek bulduğumuzda işte o zaman bu takım çok can yakacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın