• 17436
    bu seneki transferlerin belirli bir plan içerisinde yapılıp yapılmadığını merak ediyorum.

    öncelikle a takım kadrosundan incelemeye başlayalım. kurallar gereği a takım listesi en fazla 28 futbolcudan oluşabiliyor. bu listede en az 14 yerli futbolcu olmak zorunda. 14 yerli futbolcunun en az 4 tanesi altyapıdan olması gerekiyor. kadromuzda bulunan yerli futbolculara göz atalım.

    eray işcan
    ismail çipe
    serdar aziz
    ahmet çalık
    koray günter
    hakan balta
    tarık çamdal
    tolga ciğerci
    selçuk inan
    umut gündoğan
    yasin öztekin
    emrah başsan
    oğuzhan kayar
    sinan gümüş
    eren derdiyok

    transfermarkt sitesinden aldığım bu isimlere göre 15 yerli futbolcu var. altyapıdan sözleşme imzalanan yeni isimleri yazmadım. bu 15 kişinin dağılımı 2 kaleci, 5 defans, 6 orta saha ve 2 hücum futbolcusu şeklinde.

    2 kaleci: eray yerli kaleci ve alt yapı kuralından dolayı takımda tutulacaktır. ismail çipe kiralanır.
    5 defans: serdar aziz, ahmet çalık ve koray günter kadroda yer alır. tarık mecburiyetten tutulacaktır. hakan balta ise gönderilecek deniyor ama hala belirsiz.
    6 orta saha: tolga, selçuk kadroda kesin olacak. bu isimler dışında emrah, yasin (quakerboy gidebileceğini söylemişti) belirsiz. oğuzhan ve umut'tan haber dahi yok.
    2 hücum: eren ve sinan ikisi de belirsiz, transfer olabileceği konuşuluyor. yine de eren'i kadroya yazıyorum.

    yani eray işcan, serdar aziz, ahmet çalık, koray günter, tarık çamdal, tolga ciğerci, selçuk inan, eren derdiyok kesin olarak kadroda olacaktır. bu 8 isimden bir tanesi altyapı kuralını karşılamakta. altyapıdan 3 oyuncu daha kadroya eklenerek toplam sayı 11 olacaktır. arda transferi bu noktada düşünülüyor olabilir. altyapı ve yerli oyuncu konusunda daha sağlam bir profil çiziyor. eğer yerli transferi yapılmayacağını düşünürsek emrah, yasin ve sinan kadroda tutularak en az 14 yerli futbolcu kuralı sağlanacak. 11 yabancı ile maçlara çıkacağımız neredeyse kesinken yedek kulübesindeki bu futbolculardan ne kadar verim alacağımız beni düşündürüyor.

    a takım listesindeki yabancı futbolcularımız ise;

    fernando muslera
    maicon
    lionel carole
    mariano
    martin linnes
    luis pedro cavanda
    fernando
    nigel de jong
    ryan donk
    badou ndiaye
    belhanda
    rodrigues
    gomis

    olmak üzere 13 kişiden oluşuyor. dağılımları 1 kaleci, 5 defans, 6 orta saha ve 1 hücum oyuncusu şeklinde.

    1 kaleci: muslera yeri garanti
    5 defans: maicon, linnes, mariano yerleri kesin. carole için teklif olduğu ve gönderileceği konuşuluyor. cavanda kadro dışı ama hala takım bulunmuş değil.
    6 orta saha: fernando, ndiaye, belhanda ve rodrigues kadroda kesin olacak. donk ve de jong gidecekler ama henüz gelişme yok.
    1 hücum: gomis kesin olacak.

    1 orta saha (feghouli), 1 defans futbolcusu ve 1 hücum olmak üzere en az 3 yabancı transferi daha düşünülüyor. cavanda, de jong ve donk gitmeden bu transferler de mümkün gözükmüyor. bu da demek oluyor ki gidecek futbolcularımızdan yine zarar edeceğiz. yapılacak yeni transferler ile birlikte kimlerin ilk 21'de olacağı ise çok büyük bir soru işareti. yeni kurala göre ilk 21'de 12 yabancı futbolcu bulunabiliyor.

    2017-2018 sezonunda evet çok kaliteli isimler alındı ama bir plansızlık olduğu ortada. yerli-yabancı futbolcu kalite dengesizliği, yedek kulübesi kalitesizliği bizi 2017-2018 sezonunda çok zora sokacak. ilk 11 yazabiliriz rahatlıkla ama ilk 21'i doğru ayarlamak mevcut durumda çok zor. bir mevkide 5 alternatif varken başka bir yerde sadece 1 kişi oluyor. bir de başta tudor olunca takım içi huzursuzluk yüksek seviyede olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın