resim
Zinédine Yazid Zidane
Görev:Yatırımcı
Takım:Rodez AF
Yaş:52
Uyruk:Fransa
  • 411
    real madrid çalıştırması çok güç bir takım. evet, belki dünyanın en iyi oyuncularını bünyesinde toplamış ancak ligdeki rakibinin de kadrosunda en az kendisi kadar büyük yıldızlar var.şampiyonlar liginde mücadele edip elediği takımlar için de benzer ifadeler kullanabiliriz.

    zidane karakter olarak yıldızları daha oyuncu iken yöneten, lider yapıda bir insan. hem real madrid, hem fransa ile oyuncu iken yaptıkları ortada. dolayısıyla büyük takım hocalarını diğerlerindn ayıran "yıldız yönetimi" konusunda akranları olan guardiola, simeone, conte ve klopp gibi adamlara göre bir avantajı var. klopp dışında saydığımız adamlar da oyunculukları sırasında büyük takımlarda oynamış ve kaptanlık yapmış adamlar ancak hiçbiri bir zidane değil. hatta oyunculuk anlamında hepsini üst üste koysanız bile bir zidane elde edememe ihtmaliniz var.

    bununla birlikte; eski futbolcuların çoğundan farklı olarak çok iyi taktisyen hocaların yanında görev aldı; altyapı sorumlusu iken bu adamlarla birlikte çalışma, bunları izleme imkanı buldu.

    şimdi ise zidane'ın eşsiz futbol bilgisi (oyun görüşü) ile harmanlanmış taktik bilgisini yansıtan bir takım izliyoruz.

    bana göre, kusursuza yakın bir hocalığı var; şu ana kadar eksi olarak söyleyebileceğimiz tek şey artık yaşlanan real madrid kadrosuna gerekli denilebilecek eklemeleri yapmamış olması ve bazı 2017-18 sezonunda bazı mevkilerin boş olması. elbette bilemediğimiz bir maddi sıkıntı olabilir (zira oyunculara çok para ödüyorlar)

    ramos, ronaldo ve modric üçlüsü üzücü bir gerçek olarak yaşlanıyor. navas zaten yaşlı. benzema inanılmaz sevdiğim bir adam olmasına rağmen sezon boyu bel bağlanacak bir adam mı değil mi tartışılır. zidane'ın üçlü orta saha kurgusunun bence en önemli adamı olan casemiro'nun alternatifi veya yedeği yok. morata ve danilo satılınca takımda orijinal forvet olarak sadece benzema, sağ bek olarak ise sadece carvajal kaldı.

    yalan söylemeyeceğim ben kendisinin yerinde olsam; fransa'nın jeanne d'arc'tan sonra en büyük kahramanı olmanın kozunu kullanır ve bu transfer döneminde forvet bölgesine lacazette ile orta saha bölgesine bakayoko'yu katar; arkama yaslanarak navas - de gea takası için uğraşırdım. nacho yerine de bir transfer fena olmazdı stopere.

    elbette kendisi başarılı ve futbol ile futbolcudan anlayan bir adam. bunu james - isco tercihi ile gösterdi. james rodriguez iyi topçu olsa da bir isco değil, alınması hata idi ve zidane zamanında yapılan bu değişiklik bile takıma sınıf atlattı.

    dediğim gibi; ufak revizyonlar ve kadro derinliği oluşturmazsa sezon içinde sıkıntı yaşayabilir ve real madrid yönetimi bu sıkıntılara türk takımları kadar tahammülsüz. de gea dışında ilk 11 adamı almayacağı için (yok çünkü düşününce) ağustos sonuna kadar zamanı ve real madrid'in bütçesini düşününce 200 m euro gibi bir parası var. inşallah wenger gibi içinden halletmeye çalışmaz ve doğru yerlere doğru adamlar alarak uzun seneler sürecek bir zidane hanedanlığı kurar.

    edit: üst paragrafta sattığım daniloyu alt paragrafta tutmuşum carvajal yazmak yerine hataen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın