resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 12740
    kendisinin galatasaray'a gelmesini isteyen taraftarı gördüm ya artık dünyada görmediğim çok az şey kaldı diyebilirim (mesela taylor swift'in pıtısı. hep merak etmişimdir.)

    selçuk inan'ın kangren olduğu ortamda kendisi terminal akciğer kanseridir. kendisine gidişi yüzünden kızmam; zamanlaması yanlıştı ama para kazandırdı sağolsun. galatasaray'a en büyük katkısı kazandırdığı para olarak kalsın.

    bakın arkadaşlar; seversiniz - niye sevesiniz orası ayrı - sevmezsiniz ama dursun ile sığır bile güdemeyecek olmasına rağmen -öyle gözüküyor- takımı emanet ettiğimiz tudor, gerçekten an itibariyle son 10 yılın kağıt üstünde en güçlü galatasaray futbol takımı'nı kurdu. feghouli bittiği için konuşuyorum; bu kadroya asamoah da eklenir hoca da ft olursa florya'da yere sabun düşüremezsiniz.

    arda turan topçuluğu zerre kadar umrumda olmayan bir adamdır; zaten bizlerin gelmemesini isteme sebebimiz de futbolculuğu değildir. arda sol kanatta rodrigues'ten daha iyi olabilir ancak sezonu 0 gol 0 asist ile tamamlayacak rodrigues, 15-15 yapacak arda'dan yeğdir.

    arda'nın gelmesi demek selçuk'un kalması, yasin'in zam alması, formanın hak edene değil de türk çetesinin sevdiğine verilmesi anlamına gelir.

    bugün arda'nın yüksek bir abinin "bu maçı kaybedeceksiniz" telefonuna rağmen o maçı kazanacağına inanan var mı? daha bir tarafı kalkmadan, yani "ispatlayacak bir şeyi kalmadan" dahi yerliler ile yabancıların arasını açan, kaptanı oldupu takımın hizipçiliğin kralını yaptığı bir adamın 30 yaşında totosu arşa değerken döndüğünde neler olacağını tahmin edebiliyor musunuz?

    bizim çocuğumuzmuş. olmaz olsun öyle çocuk. galatasaray "fikri hür vicdanı hür irfanı hür" insanların camiasıdır; bugüne kadar verilen meşazları almadığı için zaman zaman yolları tıkanmıştır (ünal aysal dönemi spk hisse arttırımı başvurı reddi). arda ise meşazları ilk olarak alan, koşarak giden, hatta meşazları zorla tayfasına üfüren bir adamdır.

    özetle arda futbolcu değildir; yeni türkiye düzeninde her şeyin içine giren siyasetin spordaki neferidir. spor spordur. siyasi görüşünüz ne olursa olsun sanırım herkes "sporcu siyasete, siyasi spora karışmamalıdır" önermesinin doğru olduğunu kabul edecektir. spor kazanmak için yapılırsa güzeldir; mesaj vermek için değil.

    arda bu hali ile hem taraftarın bölünmesine, hem takımın bölünmesine yol açacağı belli bir adamdır. bir kere daha söylüyorum; hangi partiyi desteklerseniz destekleyin, emin olun ki galatasaray'ı sevdiğiniz kadar sevmiyor, desteklediğiniz kadar desteklemiyorsunuz.

    galatasaray'ın kısa ve uzun vadedeki bekası için kendisinin bizden uzak olduktan sonra istediği takıma yakın olması gerekir. kendisi için ideal takım, emre abisi ile buluşarak şampiyonlar ligi mücadelesi vereceği, bok gibi oynadığı maçtan sonea çıkıp "adamlık" edebiyatı yapacağı başakşehirdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın