• 17404
    maliyet olaylarına hiç girmeden, 2017-2018 futbol sezonu transfer döneminde müthiş işler yapmış gibi gözükse de aslında çoğu bölgedeki oyuncu tercihlerinde yanlış stratejiler/zamanlamalar izlemiştir.

    bu takımın en büyük kanseri orta sahadaki (bkz: selçuk inan) - (bkz: tolga ciğerci) (de jong) ikilisiydi. defans ve hücum arasındaki köprü görevini bırakın üstlenmeyi, o köprü zaten yıkılmıştı ve arada bağlantı yoktu. ilk önce yapılması gereken (bkz: fernando francisco reges) - (bkz: papa alioune ndiaye) transferleri en son yapılınca, avrupa ligi'nden rezil olarak elendik.

    bir diğer problem sol ve sağ bek pozisyonlarıydı. sağ bek'e (bkz: mariano) gelse de, östersunds maçlarında faydalanamadık. linnes'in ne kadar rezalet olduğu zaten fazlasıyla gözüktü.

    sol bek'e ise hâlen oyuncu almadık. kulüp tarihinin belki de en kötü sol beki (bkz: lionel carole) ile bu işin yürümeyeceği zaten aylardır belliydi. (bkz: gael clichy) gibi bir oyuncuyu, hem de başakşehir'e kaptırmak akıl alır gibi değil.

    stoper bölgesine maicon alındı ama uzun maratonda tek başına yeterli olamayacağı çok açık. semih gitti, ahmet el bombası, serdar müzmin sakat, koray desen soru işareti. maicon'un yanına sağlam, güven veren bir stoper almak zorundaydık. denayer ismi geçiyor ama henüz net bir şey yok.

    bir diğer önemli konu ise (bkz: wesley sneijder) - (bkz: younes belhanda) olayı. bana göre belhanda transferi inanılmaz gereksiz. yazımın başında maliyeti bir kenara bırakıyorum desem de bu transferde bırakamıyorum. bonuslarla 10 milyon euro bonservis, yıllık ücret neredeyse sneijder seviyesinde. inanılmaz. sneijder'i gönderip aynı özelliklere sahip olmayan belhanda'yı almak, ferrari'ni satıp, aynı parayı audi'ye yatırmak ile eşdeğer.

    dünya para harcandı ama hâlen bruma'nın yerinin dolduğunu düşünmüyorum. sneijder'i tutup, belhanda'ya vereceğin parayla yağ gibi akan sol açık almalıydık.

    (bkz: sofiane feghouli) geldi diyelim, muazzam transfer sağ taraf için.

    (bkz: bafetimbi gomis)de keza iyi transfer ama tek başına yeterli değil. eren onu yedekleyebilir mi emin değilim. belki uygun maliyetli, yedek kalmayı sorun etmeyecek bir forvet almalıyız.

    sonuç: bu yönetim ve teknik direktörle herhangi bir şeyi başarmak çok zor ama başaramazsak da birkaç seneye ortada galatasaray diye bir şey kalmayacak maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın