• 148
    maçın analizi:

    genel: galatasaray'ın bir numaralı sorunu oyun planı ortaya koyacak teknik direktör. oyuncu kalitesinin ötesinde takım hala daha nasıl hücum edeceğini, savunmada nasıl davranacağını bilmiyor. saha içinde muhteşem bir organizasyonsuzluk ve futbolcular arasında büyük boşluklar, kopukluklar söz konusu. durarak, yavaş oynamaya devam ediyoruz. sorumluluk kimde olacak, kim nerede ne yapacak, hücuma nasıl çıkılacak bilmiyoruz. saha kenarındaki beyin sorununun yanında saha içindeki en önemli problem orta saha ortasında oynayan ikilimiz. ilk yarıdaki statik oyun ile ikinci yarı başındaki kıpırdanma arasındaki fark direk bu ikiliden kaynaklanıyor. takım ışık vermemeye devam etti. şu an süper lig seviyesindeki bir takımı yenebilecek düzeyde değil. en fazla berabere kalabilecek durumdayız. mutlaka sol ayaklı iyi bir sol stoper, orta açabilen sol bek ve pırpır yedek forvete ihtiyacımız olacak. mevcut kadroda yeni transferler ve muslera dışında kime teklif gelirse gelsin mutlaka değerlendirmeliyiz.

    defans: takım savunmasına bakıldığında her ne kadar çok fazla pozisyon vermedik gibi görünse de iyiyiz diyebileceğimiz bir durum yok. defans dörtlüsü ne ilk yarı, ne ikinci yarı güven vermedi. ahmet çalık çok kötü bir maç çıkardı. savunmadan pasla top çıkaramadığı gibi savunma müdahaleleri de hatalı veya eksik. defansın lideri olmasını beklediğimiz maicon bunu henüz yapacak durumda değil. birlikte oynayabileceği hızlı, sol ayaklı bir stopere ihtiyaç duyuluyor. ne ahmet, ne koray, ne donk maicon'un partneri olamaz. dikkat ederseniz serdar'ı adam yerine dahi koymuyorum. mariano ortalarda görünmedi. linnes hem sağda hem solda klasik kötü performansındaydı. carole mü kötü, linnes mi karar veremiyorum bir türlü. clichy iyi olurmuş sol beke. sol bek de sol stoper gibi büyük şart.

    orta saha: selçuk ve tolga için bir şey söylemeye gerek duymuyorum. türkiye kupası maçları için bile yeterli değiller. lemina, imbula diye boşuna ağlamıyorduk. selçuk sakatlanınca şakaya maruz kalarak koray'ı orta sahada gördük. yorum yapmıyorum. ikinci yarıda ndiaye ve fernando'yu görünce özellikle ndiaye'nin enerjisiyle kıpırdanıp biraz heyecanlanır gibi olduk. badou fizik kalite olarak iyi durumda. enerjisi yüksek, dripling ile top taşıyor ama pas oyununda üzer bizi. belhanda'nın mutlaka yakınlarda oynaması lazım ama o da tam hazır değil. top kontrolleri, pasları şu an tam kalitesinde değil. fernando yavaş başladı ama kalitesi belli oluyor. iki defa hücuma iyi çıktı, belhanda'ya asistlik pas da verdi ama olmadı. sağlam olacak gibi, umarım badou ile uyumu iyi olur. ayağına daha hakim lemina veya imbula'yla daha iyi ikili olurlardı ama idare edeceğiz artık. rodrigues çabaladı, kendisini futbolcu olarak beğenmesem de uğraşı için alkışladım. recep maalesef bu sene olmaz.

    forvet: gomis antrenmanlarda çok yoruluyor sanırım. vücut dili hiç iyi değil. el sürekli belinde. koşacak, boşa kaçacak, saldıracak hali yok adamın. istiyor, o tarz bir futbolcu ama vücudu gitmiyor. topla buluşturmak konusunda zorlanıyoruz doğru ama gomis de güçsüzlük yüzünden top kontrol edemiyor, bitirici vuruşları yapamıyor. sadece eren'in yedeklemesiyle olmaz. hareketli en az bir tane daha genç yedek forvete ihtiyacımız var. eren'in golü güzeldi.

    özet; takımı beğenmedim. ikinci yarı biraz daha iyi gibi görünsek de seviyemiz hala çok düşük. idmanların etkisi vardır muhakkak ama haftaya başlayacak lig öncesi korkumuz devam edecek. feghouli geldi varsaydığım için sağ açığı yazmıyorum; sol bek, sol stoper (umarım denayer olmaz) ve yedek forvet transferleri muhakkak gerekiyor. sol açık ve orta saha da sonrasında gelebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın