resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3201
    herhangi bir şekilde şans falan hak etmeyen hırvat teknik direktörümsü.

    neden mi hak etmiyor? kafası kesik tavuk gibi sahada oradan oraya bomboş koşan 10 oyuncu + kaleci'den herhangi bir futbol çıkmaz da ondan. futbol varyasyonlar oyunudur, farklı varyasyonları denersin, denersin, denersin ve işine yarayan bir tanesini bulunca onun üzerinde kalırsın.

    igor tudor denilen adam karabük'te çok koşan oyuncularıyla kendisine açık oynayan takımlara karşı başarı yakalayabildi, zaten sosyal medyadaki taraftarlar da bundan istedi kendisini. "adamın takımı koşuyor yeaaa" diyenler çok fazlaydı. ama sen bu ülkenin en büyük takımısın. sana karşı son 2 sezonun şampiyonu beşiktaş bile kapanarak oynuyor, bu ne demek peki? sadece koşarak bir şeyler başarılmaya çalışılan varyasyon senin takımında işe yaramaz. senin takımın pasla (seri ve dikine pas, selçuk inan tarzı pas oyunundan bahsetmiyorum) iş yapabilir. delici süratli kanat oyuncuları ve hücumda sürekli en iyi alternatifi düşünerek pas yapan ve tek vuruşu muazzam bir santraforla oynarsan başarı gelir. başarı gelmese bile keyifli futbol gelir en azından.

    peki tudor ne yaptı? geçen seneden bahsetmiyorum, bu sene ne yaptı? elimizde 2 östersunds maçı var, sadece özetini izleyebildiğimiz bir eskişehir ve akhisar maçı var.

    östersunds'a 2 maçta 1 gol attık, onlar bize 3 attı.
    lige çıkamamış eskişehir ilk yarıyı 1-0 önde kapattı, bireysel yetenekten 2-1 maçı alabildin.
    hazırlık durumu nedir, ligi mi sallayacak yoksa küme mi düşecek bilmediğim akhisar ile de 1-1 berabere kaldın.

    be arkadaş, 4 maçta sen bana ne verdin? 0 (sıfır).
    inat neden?

    yanlış anlamayın, bu yazdıklarım da "terim gelsin" diye değil. ki gelecekse bile her galatasaray'lıdan özür dilemeden göreve başlamaması gerektiğini düşünüyorum yaptıklarından dolayı bu ayrı bir konu. ama tudor'un bize verebileceği bir tane bile artısı yok. yok yani kabul edelim.

    dünyanın sayılı stoperlerindendi, juventus'ta yıllarca oynadı ama geçen sene yan toptan gol yeme problemini hiç bir şekilde çözemedi, bu sene östersunds maçlarında rakip bulduğu pozisyonlarda etkili kafa vurdu. ee, sen daha benim savunma sorunumu çözemedin uzmanlığın bu olmasına rağmen, ne gibi bir hücum stratejisi oluşturup da beni başarıya götürebileceksin de ben bundan dolayı sana şans vereyim?

    velhasılı tudor türkiye'de büyük takımlar ve büyük futbol oynamaya çalışan takımlar (hepsini sayacak olursak biz - fener - bjk - başak - antalya - trabzon) dışında tüm takımlarda başarılı olabilir. ama atıyorum şu anda beşiktaş'ın başına ver en iyi ihtimal 3. olur. başakşehir'e ver orta sıralarda bitirir. antalya ile küme düşer büyük olasılık. bunu da bir yerlerden uydurup söylemiyorum, oynatmaya çalıştığı o kesik kafalı tavuk futbolunu bu saydığım takımların oynayabilmesi seviyesinde düşünüyorum. boşa koş, pozisyon olmasın, etkin pres olmasın, hücum varyasyonu sıfır ama lafa gelince "ben teknik direktörüm, oyuncuyla da takışırım, kadro dışı da bırakırım, ben ne dersem o olur" diye ortalıkta dolan.

    yok öyle bir dünya. kendisi bana yetki verilmiş olsa şu anda koşarak hırvatistan'a kadar gidiyor olurdu. bırakın şansı uçak biletini bile hak etmemekte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın