• 318
    devlet destekli, siyasi destekli vs denilip gömülen klüp. kendilerini günahım kadar sevmem ancak şu var. şu an hangi klüp devlet desteği almıyor? biz mi, fb mi, bjk mi? hepimizde var siyasi erk desteği birinde biraz fazla birinde biraz az o ayrı. nasıl vergiler iptal ediliyor, metro yapılıyor, stad yapılıyor veya projelerde destek veriliyorsa aynı durum onlar içinde geçerli. senin benim vergim gidiyor diye eleştiriliyorsa şayet; anadolu da o kadar belediye takımı var onlarda eleştirilsin. belediyelerin milyar yıldır klüpleri var bu yeni birşey değil. küçük illerde belediye desteğiyle takımlar süpürüyor ortalığı. yani yeni bir durum değil.

    kendileri şu an devlet desteği olarak maddi kaynak alıyor. bunu el altından para alarak vs yapmıyorlar. çünkü bunu yapsalar uefa elinde sopayla döver. ne yapıyorlar oyuncu satıyorlar, düşük sözleşme yapıyorlar ancak oyuncuya vaad verebilirler belediye olarak. ev-araba vs ki bunları sponsorlar hallediyor.

    mesela bizde 2m alan adam onlarda 500bin euro alabiliyor. daha öncede devlet desteklilerdi dikkat çekmiyordu ancak başarı gelince laf edilmeye başlandı. adamlar sahada devlet desteksiz oynuyorlar. mütevazi sayılacak kadroyla 2. oldular. bizi ve fb'yi harcadılar içerde dışarda resmen maçları hatırlayın. gömebiliriz ama yok amatöre gider yok siyasi rüzgar demeye pek gerek yok. başka siyasi dalga gelse başakşehir değil başka takım gelir ama arada fark olarak yapılanma olur. kadrolarını açın bakın düzenlerini görün eleştirin sonra. adamlar yıllarca düzgün kadro kurdular ve kuruyorlarda. hadlerini bilerek transfer yapıyorlar. sen wonderkid dediğin adamı 15m'e bonuslarla satarken onlar pay alıp 15m'e satıyorlar.

    peşin edit: ofsaytlayın farketmez. siyasi erki sevmem baştakini de sevmem ancak başarısı salt başta ki ve altındakilere ait değildir bunu anlamak lazım. para ve siyasi erkle başarı gelseydi daha çok belediye takımı duyardık. ibb'kende aynı seviyedeydiler başakşehirkende bir değişiklik yok tek fark dediğim gibi iyi kadro ve yapılanma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın