• 4735
    dernekler yasasının 84. maddesi şu hükmü taşıyor:

    madde 84- yönetim kurulu, beş asıl ve beş yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur.

    yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle üye tamsayısının yarısının altına düşerse; genel kurul, kalan yönetim kurulu üyeleri veya denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır. çağrı yapılmazsa, üyelerden birinin istemi üzerine, sulh hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.

    galatasaray tüzüğünün 85. maddesi hükmü ise şöyledir.

    yönetim kurulunun oluşumu
    madde 85: yönetim kurulu, kulüp başkanı ve tüzük'ün 59. maddesinde belirlenen koşullara sahip 10 (on) üyeden oluşur. yedek üye sayısı 5 (beş)'tir.

    bu hükümlerden yola çıkarsak başkanla birlikte 16 üyeye sahiptir galatasaray yönetimi. (galatasaray lisesi müdürü'de doğal üyedir ama onun dernekler yasası açısından hükmü yoktur)

    sanıyorum 3 veya 4 üye daha önceden istifa etmişti. (sportif a.ş. yöneticileri bu denkleme dahil değildir) buna göre yedekler dahil edildikten sonra üye sayısı başkan dahil 7'ye düşerse (bazı hukukçulara göre 5'e düşerse) olağanüstü seçimli kongreye gidilmek zorunluluğu doğar.

    ancak bana göre üç-dört üyenin istifası ile seçime gidilme zorunluluğu doğacaktır. başka türlüsü utanmazlığın zirvesi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın