• 709
    futbolcunun yaşı önemli değildir. bonservis ödeyerek satın aldığın futbolcuyu bir başka kulübe satma ihtimalin var mı yok mu önemli olan budur. bu transfer döneminde en azından verdiğimiz bonservisin bir kısmını geri alabileceğimiz futbolculara yöneldiğimizi görüyorum. uygun davranış şekli bence budur. mariano 2 3 sene sonra bile satılabilecek bir futbolcudur kanımca. hatta gomis bile 1 buçuk 2 sene sonra 1-2 milyon euro gibi bir fiyata satılabilir. bu 2 futbolcuyla belki yollarımızı ayırmak bile istemeyebiliriz. yalnız belhanda daha genç ve star gibi görünsede bir sonraki satışında baya zorlacağımızı düşünüyorum. elimizde patlaması en yüksek futbolcu bence belhandadır. yüksek maliyetli futbolcuları gönderin demiştik biz ne alacağını bilemediğin futbolculara servet verin dememiştik. belhandaya gelene kadar 2 tane orta saha bir tane bek alırdık. maicon transferi de belhanda kadar olmasa da bir muamma. futbolcuyu hiç izlemediğim için emin olamıyorum ama beğenmez göndermeye çalışırsak epey bir zarara gireceğimiz kesin. olumlu yönünden bakmak gerekirse de maaşı istenmediği yerde durmaya diretecek kadar yüksek değil.

    alınanlar arasından sonuna kadar kefil olacağım 2 tane isim var. mariano ve gomis bu ligin üstünde futbolculardır. iş ahlakları,çalışkanlıkları,fizik yapıları galatasaray kalitesindedir. başarılı olacaklarını canı gönülden inanıyorum. umarım yanıltmazlar ve başarılı olurlar. geleceği konuşulan futbolculardan imbulayı menejerlik serilerinden tanıyorum ama hiç alıcı gözle izlediğimi hatırlamıyorum. orta saha ile ilgilli en büyük problem kaç adet orta sahaya ihtiyacımız olduğunun farkında olmamamız. de jong ve donk gidecekse- selçuğun neden ve nasılsa gönderilmeyeceğinden hepimiz eminiz- en az 3 adet orta sahaya ihtiyacımız var. bir adet 6 2 adet 8 alınmalı ve 10 numara oynatmadan-belhandayı sol tarafta oyun kurucu olarak kullanarak- orta saha transferini kapatmalıyız.

    yaklaşık şöyle bir 11 olmalı naçizane: muslera-maicon serdar linnes mariano- transfer(6) transfer(8) tranfer(8) ( yedekleri tolga ve selçuk) - belhanda transfer (garry) gomis(eren)

    sol bek alınmasa bile türk yedek kaleci(hayrullah akyüz),bir kanat,3 orta saha,bence bir stoper (kiralık denenebilir), yasin veya sinandan biri ya da 2si de giderse ki 1i bile gitmeyebilir o zaman da yine kiralık bir hücumcu kanat denenebilir. belhanda solda oynayacaksa ki sanıyorum 10 numara oynatacaklar sağ kanada net bir kanat oyuncusu almak lazım. galatasarayda şu anda 0 adet kanat oyuncusu var. kanat forvetlerimizden aldığımız verim ortada. hamzalı sezonda yasin çok iş yapmıştı bir de bruma elbette.

    10 numaralı diziliş sevdasına girmeden bir takım kurarsak başarılı olma ihtimalimiz bence daha yüksek. 4-dmc-2(2 adet 8)-2(1i kanat öbürü belhanda)-1 dizilişi şu an için daha uygun. avrupadan elenme durumu gerçekleşirse orta saha 2ye düşürülebilir. stoper devre arasına bırakılır. kanat oyuncusunun kalitesi bir tık düşürülüp daha uygun bir isime yönelebiliriz. feghouli quakerboyun dediğine göre epey yüksek maliyetle gelecek ki bence avrupada olmayan bir galatasaray bu transferi asla yapmamalıdır. bin tane kiralık genç kanat var,hiçbir şey beceremiyorsan lens e falan teklif götür. onu da istemiyorum ayrıca belirteyim.

    umuyorum her şey galatasarayın uzun vadede lehine gelişir. bu sene şampiyon olamasak bile çatısını sağlam kurmuş bir takım olabilirsek gelecek senelerdeki başarı çok da zor olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın