• 706
    bir orta noktayı bulmamız lazım. zira herkesin hayalleri var. ama hayaller ve gerçekler uyuşmuyor.

    ben de istiyorum 25-26 yaşında böyle über süper 2 orta saha alalım. alamayız. çok net. ne paramız ne de gücümüz yeter. bir kere bunun adını koyalım.

    ikincisi "genç" sevdası bir süre sonra boka sarıyor. linnes ve carole genç işte. ne oldu? itin göbeğine sokuyoruz. açın transfer piyasasını bakın allah aşkına. hem genç hem de kaliteli futbolculara ne bonservisler ödenmiş? epl piyasayı uçurdu. italya da yavaş yavaş topa girmeye başladı.

    kendimiz kandırmayalım. kimse 4 sene 5 sene tahammül etmez. fm'de 4 sene 2 haftada geçebiliyor. herkes ondan atıp tutuyor "genç alalım, sabredelim" diye. öyle olmuyor o işler. 5 tane genç alsak 6 ay sonra "kim aldı bu çöpleri" denir. bu iş böyle.

    o zaman olmuş adama gideceğiz. olmuş adam da ya son dönemlerinde formsuz olacak ya da çok çok büyük bir oyuncu olmayacak. bugün istesek 36 yaşındaki yaya toure'yi bile getiremeyiz. makul olmak lazım.

    yapmamız gereken 27-31 arasında oyunculara yönelmek. olan da bu. isimler doğrudur, yanlıştır; tartışılır. ama belirli bir tecrübeye sahip, en azından ne alacağımızı bileceğimiz adamlar gerekli.

    misal fernando. tam aradığımız adam. her şeyiyle. epl tecrübesinin yanında porto'daki oyunu ile de tam istediğimiz adam. yaşı 30, evet. ama zaten 28 olduğunda city'de oynuyordu. yaşı 30 olmasa, formu düşmese ve city seviyesinde olmasa zaten bizde işi ne? fernandinho 32 yaşında. istesek alabilir miyiz? isteyemeyiz bile.

    imbula mesela. canavar gibi adam. stoke city'de oynayamadı diye ortalık yıkılıyor. adam marsilya'da harikaydı. yaşı da genç epl'de tutunamayabilir. ilk sezonuydu. tam aradığımız bir diğer adam. hücumda iyi. defans da yapabiliyor. genç ve tempolu. ayaklarına hakim. bir de uzun boylu. bunun dahası nedir? kimdir? ne kadardır?

    ben de istemiyorum dedeleri dolduralım takıma. ama doldurmadık da zaten. bakın kimler alınmış:

    maicon - 29
    belhanda - 27
    gomis - 32
    mariano - 31

    hangi isimler geçiyor bir de onlara bakalım:

    feghouli - 28
    imbula - 24
    fernando - 30
    vainqueur - 29

    oldukça normal değil mi? takımı komple 22-23 yaşında adamlarla mı dolduralım? bırakın lütfen "14 sene şampiyonluk görmeyen..." masallarını. 2017'nin yarısı bitti. lütfen günümüz gerçekleriyle konuşalım.

    herkes "porto olalım, ajax olalım, dortmund olalım" diyor. kaç kez söyledim. sen önce portekiz, hollanda ve almanya olacaksın ki ancak sonra porto, ajax ve dortmund olasın. ama türk zihniyeti işte. benzer sistemi kopyalayınca olacak zannediyor. yahu kültürlerimizin bile uzaktan yakından alakası yok bu ülkelerle. nasıl olacaksın sen onlar gibi? sıfırdan sistem üretmen lazım. bu sadece galatasaray'ın başarabileceği bir iş değil ki. bu düşüncenin "yabancı oyuncuyu sınırlayalım da türkler oynasın" diyerek türk futbolunu başarılı yapmaya çalışmaktan hiçbir farkı yok. kusura bakmayın.

    galatasaray 2 sezondur rezil bir durumda. çok kötüyüz. adnan polat döneminden bile kötüyüz. sıralamalar, rakamlar, ekonomi her şey bunu gösteriyor. bu son şansımız. bu sezonu almak zorundayız. öyle ya da böyle. bu nedenle sabretme lüksümüz yok. gelen adam işini yapacak adam olmalı. zaten uçup kaçmasına gerek yok. sadece işini iyi yapsa yeter bu ligde.

    ben imbula ve fernando'nun aynı anda gelmesini herhangi bir tanesinin bile alınabileceğini zannetmiyorum. zaten tudor varken kim gelirse gelsin bu takım hiçbir şey yapamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın