• 702
    gomis, belhanda ve maicon'dan sonra transfer etmek istediğimiz ve daha önceden türk takımlarının gündemine gelmiş başka bir oyuncunun da feghouli olduğu sezon.

    (bkz: #2205761)

    üstelik yukarıdaki entryden transferinin tuzlu olacağını çıkardım. ki zaten kendisinden önceki diğer üç transferimiz de gerçekten maliyetli oyuncular. kalitelerine lafım yok tabii orası ayrı.

    ama merak ediyorum bu bir tesadüf mü yani? yoksa yönetimin kasten yaptığı bir şey mi? hani taraftarın gazını almak için yani. "bakın rakiplerimizin alamadığı adamları alıyoruz" demek için. ya da transfer komitemiz ve scout ekibimiz hiç çalışmadığı için yıllardır gündemde olan futbolculardan liste mi yaptık? bu durum bana çok enteresan geliyor.

    yani dünyada bu adamların mevkiinde oynayan tonla adam varken neden ısrarla bu adamların peşinde koşuluyor? mesela gomis gündemimizi neredeyse 1.5 ay boyunca işgal etti ve bu süreçte neredeyse bir tane bile alternatif forvet ismi gündemimize gelmedi. bir tek bacca vardı bir ara. sonra gomis transferinden sonra da calleri ismi geldi. başka da futbolcu hatırlamıyorum. dünyada başka futbolcu yokmuş gibi gomis'in peşinden koştuk durduk.

    diğer futbolcular da öyle. maicon konusunda bir tek acerbi gündeme geldi. belhanda'nın ise gündemimize girmesiyle bize transfer olması bir oldu neredeyse.

    bu transfer döneminde içime sinen tek transfer mariano oldu açıkçası. kalitesinden dolayı değil tabii. transfer edilme şeklinden dolayı. tete'sinden kaderabek'ine corchia'sından lichsteiner'ine kadar pek çok alternatif gündeme geldi ve en nihayetinde kendisi gibi kaliteli bir oyuncu katıldı takımımıza. yani daha genç olan kaliteli futbolculara da gidildi ama adamlar gelmek istemedi yapacak bir şey yok.

    işin özü yönetimin ya taraftarın gazını almak için ya da menajerlerin kucağına oturdukları için kaliteli futbolcuları çok yüksek maliyetlerle takıma kattığı ve olmayacak hayallerin peşinde koşulduğu için hala doğru düzgün bir ortasaha oyuncumuzun olmadığı transfer sezonu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın