resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 677
    galatasaray futbol takımını oynatmak istediği sistem total futboldur. bu sistemi biraz açıklamak gerekirse: risklidir. çünkü bu sistemli takımlar pek berabere kalmaz. ya yenerler ya da yenilirler. zaten 2 maçta beraberlik 2 puan veriyorken birer maçlık galibiyet ve mağlubiyet 3 puan vermektedir.

    total futbol sistem olarak da kadromuza gayet uygundur. kalecimiz iyidir, defansımız oyuncu kalitesi olarak sağlamdır. sağ ve sol açıklarımız tartışılmazdır. forvetlerimiz de keza öyle. esas kilit noktası olan orta sahamızdır. ki burada oyuncuların formda oldukları dönemlerde takımın nasıl olduğunu da hepimiz biliyoruz. bütün bunların dışında total futbolda oyun sistemi takım oyunu olarak kurulmuştur. yani defans yapmak forvetten hücum yapmak ise savunmadan hatta ve hatta kaleciden başlar özelliği bu sisteme aittir. bu sistemin en büyük özelliği savunmada doğru yerde durup yardımlaşmak; hücumda ise basit paslarla topu kontrol altına alıp boş alanlarla sonuca gitmeye çalışmaktır. yani sonuç olarak total futbol tüm yönüyle takım oyunu ister. maçın her anında bu düşünceden kopmamak ister. bu açıdan bir takıma empoze edilmesi zaman almakta ve uğraş istemektedir.

    tam anlamıyla total futbola geçene kadar belki canımız üzülecektir fakat oturduğunda ise -istediğimiz gibi- oyunu oynatmayan ve topu vermeyen bir takım olacağız. tıpkı barcelona gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın