resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 2418
    ilk resmi maç öncesi belirteyim. haklı çıktığımda zevk almayacağım çünkü haklı çıkarsam olan galatasaray'a olacak.

    kendisinin taktik yönden oldukça zayıf, adam yönetimi bakımından eksilerde, antrenmanlarının ise overrated olduğunu düşünüyorum. bunların yanı sıra başkanı dursun aydın özbek, takım kaptanı selçuk olduğuna göre bu sezon başarısız olacaktır.

    taktik yönden zayıf bulmamın nedeni galatasaray'ın geçen seneki kadrosuna üçlü defans oynatmayı ve takımın sneijder ve podolski olmadan daha iyi işleyebileceğini düşünmüş olması. adanaspor maçının taktiğini aynen başakşehir'e uygulayıp nasıl kaybettiğimizi anlamadığını söylemesi, ardından advocaat'ın tuzağına düşmesi ve yine nasıl kaybettiğimizi anlamaması tudor'un taktiksel yetersizliğini gösteriyor. trabzon maçında çıkardığı kadro da benim yakın zamanda gördüğüm en bile bile lades hataydı.

    galatasaray'daki durumu kıracak herhangi bir geçmiş başarısı olsa yine bunun istisnai bir durum olduğunu düşünebilirdim. ancak paok'ta da karabük'te de herhangi bir başarısı yok. oynatmaya çalıştığı futbolun en iyi hali ise orta sıra takımları için verimli olacak düzeyde.

    bruma'nın kendisine yaptıklarını anlattığı röportajı okuyan, holocaust anısı okuyorum zanneder. işte, ibrahimovic'le de çalışmış da ama böylesini görmemiş de falan... benim gördüğüm yıldız oyuncu idare etmeyi bilmeyen, sıkıntılı bir teknik direktör profili. paok'ta berbatov'la yaşadığı sorun ve bizde sneijder'le yaşadığı sorun bunun göstergeleri.

    takıştığı tüm futbolcuların dursun özbek yönetimince topun ağzına konulan ve göndermek için can atılan futbolcular olması ise bana sorunun disiplinden ziyade mobbing olduğunu hissettiriyor.

    antrenman metodu ile ilgili ise makine muhendisi'nin çok güzel bir sorusu vardı. bu kadar övülen antrenman metodu şu ana kadar tudor'a ya da galatasaray'a hangi başarıyı getirmiş? hangi yeni yöntemle tudor'un antrenmanı hangi sonuçları veriyor? bu sorulara hocanın fanları arasından da ciddi bir cevap verilebileceğini sanmıyorum.

    velhasıl, geçmişinde herhangi bir başarısı olmayan, geleceğe dönük de umut vermeyen kaprisli bir teknik direktör profiliyle yola çıkıyoruz. bu sene bir yere varmamız tudor'un gönderiliş hızıyla ilgili olacak.

    kadrosundaki iş yapan iki futbolcuyu mobbing yaparak uzaklaştıran bir teknik direktörün başarılı olması eşyanın tabiatına terstir diyorum. bekleyelim, görelim. keşke yanılsam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın