resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 2362
    igor tudor'un, paok'u çalıştırdığı dönemde 40 farklı futbolcunun sakatlık problemi yaşadığı ve bu kırk futbolcudan 13 tanesinin de birkaç kez sakatlandığı basına yansımıştı. hatta bunlardan birinin de garry rodriguez olduğu söylenmişti.

    yine 2016/2017 sezonunda bize geldikten sonra yaşanan sakatlık problemlerinin de arttığı gözlemlenmiş ve yapılan eleştirilere mantıklı bir cevap verememişti. bu sezon henüz yeni başladık ve ikinci hazırlık maçında eren ve belhanda sakatlandı. belhanda'nın sakatlığının darbeye bağlı eren'in sakatlığının ise diz dönmesi olabileceği söylendi. her ne sebeple olursa olsun, bu sezonda tudor ile sakatlık problemlerinin devam edeceği ortada.

    ayrıca sezona tudor ile hazırlanan takımımızın iki hazırlık maçını izledim ve her iki maçta da geçen sezondan kalan bazı sorunların aynen devam ettiğini gördüm. şöyleki;

    1-takımın defanstan top çıkarırken bir taktiği yoktu hala yok. defans, ön liberolar ve kanatlar arasında bir uyum yok. rakibin pres yapması halinde hemen panikleyip hata yapıyorlar.

    2-belhanda asla bir on numara değil. sneijder de olmayınca, rakibin defans kurgusunu bozacak hücumlar yapamıyoruz. tıpkı geçen sezon sneijder'in oynamadığı maçlarda yaşadığımız problem aynen devam ediyor. sneijder'i gönderiyorsanız ve ondan alacağınız verimi belhanda'dan bekliyorsanız daha çok beklemeniz gerektiğini üzülerek belirtmem gerekiyor.

    3-takımın bekleri yetersiz. carole ve linnes büyük takımların bekleri olacak kapasitede değil. hele carole sadece yedek olabilir ondan bir adım ilerisi olamaz. linnes ise carole'rden sadece bir tık daha iyi ama o da asla tam bir bek değil. bindirme yapabilecek, orta yapabilecek ve gol attırabilecek bekler değiller. ilk etapta mutlak ama mutlak bir sol bek alınmalı. iyi bir ön libero da alındıktan sonra kaynak varsa bir adet te sağ bek alınmalı.

    4-belhanda kanat oynatılmalı, kanatta faydalı olamazsa eskiden sağ iç dediğimiz pozisyonda denenmelidir. on numara pozisyonunda verimli olması mümkün değil.

    5-takımın ilk olarak top bizde iken ikincisi ise top rakipteyken bir oyun planı, bir taktiği olmalı. bunların hiçbiri yok takımda. bunu yerleştirmek ya da benimsetmek için de bir gayret te göremiyorum tudor'da. zannediyorum, yüksek tempo ile bütün sorunları çözeceğine inanıyor. bunun mümkün olmadığını anlaması gerekiyor.

    6-maicon'a rağmen hava toplarında sorunlar devam ediyor. her iki hazırlık maçında da rakiplere iki-üç kafa vurdurdular. hepsi de isabetsizdi ama her takım böyle harcamayabilir bu fırsatları. bu nedenle hareketli ve duran toplarda ceza alanına yapılan ortalarda maicon-serdar aziz-muslera üçlüsü iyi alan paylaşımı yapmalı, rakibe boş alan bırakmamalı. bunun çalışmasını yapması ve geçmişi nedeniyle bunu en iyi bilmesi gereken de tudor.

    igor tudor, hızlı, akıcı paslarla defanstan çıkmadan başlamak üzere, orta saha ve hücum alanındaki taktik ve planlamayla, yukarıda yazdığım sorunlara çözüm bulamazsa, 2017/2018 sezonunda da başarının hayal olduğunu üzülerek belirtmek zorundayım. çünkü zaten kriz idaresi konusunda çok yetersiz hatta bizzat kendisi kriz kaynağı bir teknik direktör.

    testi kırılmadan yol göstermek için gayret ediyoruz. başarısızlık ortaya çıktıktan sonra konuşmak hem kolaydır hem de anlamsızdır. yukarıda yazdığım sorunların çözümü çok zor değil. yeter ki iyi niyet olsun ve başarı için kenetlenme sağlanabilsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın